Šport > Nogomet
25 ogledov

Neymar kot nogometaš Barçe še čaka na prvi gol

Neymar Cabaye Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena
1/18
EPA
Manj kot teden dni pred začetkom pokala konfederacij so gostitelji tekmovanja Brazilci v Belo Horizonteju premagali Francijo (3:0). Varovanci Luiza Felipeja Scolarija spet niso navdušili, na koncu pa slavili z goli Oscarja, Hernanesa in Lucasa Moure v drugem polčasu. Brazilija je Francoze nazadnje premagala leta 1992 v Parizu, ko je bilo 2:0.

Praznično vzdušje na prelepi Areni do Grêmio v Porto Alegreju, ki so jo pred prihajajočim pokalom konfederacij in svetovnim prvenstvom otvorili pred pol leta, ni navdihnilo reprezentantov Brazilije. Ti so po remiju z Anglijo na novi Maracani (2:2) v Riu prvič obiskali še nekdanji dom Ronaldinha, virtuoza, ki ga selektor Luiz Felipe Scolari ni uvrstil na seznam igralcev za pokal konfederacij.

Brazilcem pred otvoritveno tekmo z Japonsko (15. junija) še vedno primanjkuje nekaj prepotrebne konkretnosti okrog kazenskega prostora nasprotnika, pri čemer jim zaenkrat ne pomaga niti plejada zvezdnikov na čelu z novim nogometašem Barcelone Neymarjem

Brazilski diamant se ob Mathieuju Debuchyju ni naigral, na ne preveč kakovostni tekmi pa je moralo dobrih 50.000 gledalcev v Belo Horizonteju na vodilni zadetek čakati vse do 54. minute, ko je lepo akcijo in podajo Freda izkoristil Oscar.

Neymar brez gola, a s podajo

Zmago je na koncu še malce olepšal rezervist Hernanes, potem ko je vezist Lazia v kazenskem prostoru pričakal povratno žogo Neymarja in zadel s pomočjo vratnice. Neymar je ob mešani reakciji občinstva zelenico zapustil tik pred koncem rednega dela, na svoj prvi gol po objavi prestopa k Barçi pa bo moral zdaj počakati vsaj še do sobotne tekme.

Globoko v sodnikovem podaljšku je Debuchy pokosil Marcela in zakrivil najstrožjo kazen, ki jo je brezhibno izkoristil Lucas Moura. Nekdanji član São Paula je vratarja Huga Llorisa poslal v eno, žogo pa v drugo smer.

Po dolgem času premagali "velikana"

Slavje nad enim od velikanov evropskega nogometa je imelo tudi velik simbolni pomen − kot maščevanje za finale SP leta 1998, ko je Francija na Saint-Denisu povsem povozila karioke (3:0), četrtfinale SP 2006, ko je bilo 1:0, Brazilci pa so zares veliko evropsko državo nazadnje premagali davnega leta 2009.

"La Canarinha" je takrat premagala Anglijo (1:0), tudi po povratku selektorja Luiza Felipeja Scolarija pa so bili velikani zanjo zakleti. Anglija jih je premagala na Wembleyju in remizirala na Maracani, Brazilci pa so remizirali tudi z Italijani, Rusi in ČilenciDo nedeljske tekme so uspeli premagali zgolj Bolivijo.

Prijateljska tekma, Belo Horizonte (Arena do Grêmio):

Brazilija : Francija 3:0 (0:0)
Oscar (54), Hernanes (85), Lucas Moura (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.