Šport
63 ogledov

Brazilski nogometaš v ukrajinski vojski

Edmar Halowski de Lacerda EPA
Brazilski nogometaš Edmar, ki ima tudi ukrajinsko državljanstvo, je bil vpoklican v vojsko.

Brazilski nogometaš Edmar Halowski de Lacerda, ki je v preteklosti prejel ukrajinsko državljanstvo, da bi lahko nastopal za reprezentanco Ukrajine, je bil ob spopadih z ruskimi nacionalisti v njegovi novi državi mobiliziran.

Član Metalista iz Harkova se mora v kratkem javiti na dolžnost. "Prebivalci Ukrajine moškega spola, ki so fizično zmožni služiti v vojski, so starejši od 18 let in nimajo pravice do izjem pri služenju vojaškega roka, bodo mobilizirani," so sicer pred dnevi sporočile ukrajinske oblasti.  

"Na to resnično nisem računal. Sem kar precej nervozen, saj se vsa reč morda ne bo utegnila urediti," je dejal Edmar, ki je za Ukrajino odigral 11 tekem, pri tem pa dosegel tudi en zadetek. Štiriintridesetletni Brazilec je v Ukrajino sicer prišel že leta 2000, osem let kasneje pa se je tudi oženil z Ukrajinko. Njegova žena Tatjana naj bi bila prestrašena ob misli, da bo zdaj moral kreniti v vojno. "Dejal sem ji, naj jo ne skrbi in da se bo še vse uredilo. Po  pravici povedano ne vem, kaj bi lahko počel, če se bom moral pridružiti vojski. Igranje nogometa je pravzaprav edina reč v kateri sem dober," je dejal Edmar, ki upa, da ga bo njegov klub rešil vojaščine.

"Ko sem se prijavil za ukrajinski potni list, si nisem predstavljal, da bom kdaj moral v vojno. Zdaj mi je žal, da sem vzel državljanstvo. Ukrajincem s puško ne bom koristen. Menim, da me žena ne bo pustila v vojno," je še dejal brazilski vezist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.