Svet
350 ogledov

Brcnila otroka in spotaknila moškega

Nasilna novinarka Youtube
Na spletu je zaokrožil videoposnetek novinarke in sprožil val ogorčenja.

Na spletnih omrežjih je zaokrožil video posnetek, ki prikazuje madžarsko novinarko, kako je spotaknila moškega, ki je z otrokom v naročju bežal pred policisti.

Novinarka madžarske N1TV Petra László je snemala skupino beguncev, ki je poskušala pobegniti pred madžarskimi policisti. Brcnila je dečka in deklico, ki sta pritekla mimo, nato pa spotaknila še moškega, ki je v rokah imel otroka.

Televizija je njeno dejanje obsodila

Televizijska hiša je po dogodku na spletni strani objavila, da so novinarko zaradi neprimernega vedenja odpustili.

Vse skupaj se je zgodilo v bližini madžarskega Röszkeja, kamor prihaja na tisoče beguncev, ki preko te vzhodnoevropske države bežijo na Zahod.

Policija nad njimi s solzivcem

Policija je skupino okoli 300 beguncev, ki so včeraj zapustili zbirni center Röszke na madržarsko-srbski meji, ustavila v Szegedu. Med izgredi je uporabila tudi solzivec.

Begunci so po posredovanju pristali, da se vkrcajo na avtobuse, s katerimi so jih odpeljali v neimenovani center za registracijo.

Registraciji se begunci sicer izogibajo, saj jih lahko država, v katero se na koncu zatečejo, po dublinskem sporazumu vrne tja, kamor so bili prvotno registrirani. Cilj beguncev, ki potujejo preko Madžarske, pa je praviloma Nemčija.

Komentarjev 39
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:27 17.september 2015.

    In zakaj je ukinjeno komentiranje,a ste se pokakal zarad ekonomskih migrantov in nasilnežev,ki so na naši južni meji!Žal moram napisat,da ste novinarji delilci pravice in cenzorji,ki se zarad lastne varnosti bojite napisat resnico

  • Ludvik Miholic 20:08 09.september 2015.

    atzz ali ti ves kaj se je dogajalo na mariborski vstaji tam je bilo se hujse ali otem se molci ker se je to dogajalo v sloveniji pred svojim pragom pometaj

  • Ludvik Miholic 19:46 09.september 2015.

    vi slovenski novinarji samo obsojate kaj se dela v tujini zakaj niste snemali in pisali kdaj je bila vstaja v Mariboru kaj so tam delali policaji nad svojimi ljudmi streljali so gumujskami nabojami tepli so vodnimi topovi in da se ...prikaži več nebomo nastevali mladoletnike tepli ponarejali in pisali lazne obtozbe pustite ze enkrat madare zelo sem radoveden kdaj pridejo begunci mnozicno v slovenijo vi boste sli nad njih s tankami