Slovenija
25 ogledov

Brexit zmaknil tudi prodajo NLB?

banka NLB Saša Despot
Zaradi Brexita in njegovega vpliva na borze, so se v Slovenskem državnem holdingu (SDH) odločili zamakniti s serijo pogovorov s potencialnimi kupci. V tem času naj bi kadrovsko zakrpali tudi SDH in NLB.

S Slovenskega državnega holdinga (SDH) so sporočili, da so se skupaj s svetovalci iz Deutsche Bank odločili odpovedati "načrtovane predtrženjske dejavnosti (konkretno non-deal road-show)" zaradi trenutnega stanja na finančnih trgih, na katere je vplivala referendumska odločitev Velike Britanije za izstop iz Evropske unije.

Serijo nezavezujoče pogovorov s potencialnimi kupci naj bi prestavili na kasnejše obdobje, ko se stanje na finančnih trgih umiri oziroma ko bo volatilnosti na finančnih trgih manjša. Še vedno pa naj bi v tem času opravili nekaj načrtovanih srečanja s potencialnimi mednarodnimi institucionalnimi investitorji z namenom ohranjanja in spodbujanja njihovega interesa.

Ali to pomeni tudi zamik prodaje največje slovenske banke?

Na SDH zagotavljajo, da zamika ne bo. "Časovnica predvidenih dejavnosti glede postopka prodaje NLB, d. d., ostaja nespremenjena in cilji še vedno ostajajo enaki, saj sprejeti časovni okvir ponuja in omogoča dovolj časa za stabilizacijo razmer na finančnih trgih in kakovostne priprave na prodajo," zagotavljajo na SDH, kjer pojasnjujejo še, da so bili imenovani tudi vsi pravni svetovalci in pripravljalna dejanja potekajo kot so bila načrtovana.

V tem času naj bi na SDH zapolnili tudi mesto predsednika uprave Marka Jazbeca in upravo NLB. "Za zagotovitev ustrezne priprave na začetek prodajnega postopka bosta v kratkem popolnjena tako nadzorni svet kot tudi uprava NLB."

Komentarjev 3
  • blueone 19:36 04.julij 2016.

    Zelo zanimivo branje, prav na temo bank: http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/drzavno-krosnjarjenje

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:14 04.julij 2016.

    Kaj točno ima Brexit s tem?

  • Presvetli 12:13 04.julij 2016.

    3 milijarde smo plačali ali bomo davkoplačevalci oni pa jo bodo (karikiram) prodali za 100 milijonov! Posel po slovensko,koritniki veseli in zaslužijo vsi ostali pa prst v oko!