Šport
18 ogledov

Brez Kopitarja na ZOI 2018?

anže kopitar los angeles kings nhl Profimedias
Lastniki klubov v severnoameriški hokejski ligi NHL razmišljajo o tem, da bi igralcem odrekli dovoljenje za nastop na prihodnjih zimskih olimpijskih igrah.

Lastniki klubov v severnoameriški hokejski ligi NHL so vedno bolj nenaklonjeni temu, da bi igralcem dali dovoljenje za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu leta 2018. "Sicer še nismo imeli uradnega glasovanja, vendar pa je splošno mnenje med klubi NHL močno negativno," je dejal predsednik NHL Gary Bettman po zasedanju guvernerskega sveta NHL. "Časa nam zmanjkuje," je še nadaljeval in opomnil, da mora biti odločitev o nastopu zvezdnikov NHL na ZOI 2018 znana na začetku prihodnjega leta.

Olimpijski nastop hokejistov severnoameriške lige NHL, ki veljajo za najboljše na svetu, je močno pod vprašajem, odkar se je Mednarodni olimpijski komite (Mok) odločil, da ne bo več plačeval visokih zneskov zavarovanj igralcev ter njihovih potnih stroškov ter svoje prispevke močno omejil.

Hokejisti NHL so nastopili na vseh ZOI vse od Nagana 1998, zaradi česar je moralo vodstvo lige NHL na vsake štiri leta močno spremeniti koledar tekem v NHL.

Slovenska hokejska reprezentanca se je septembra že drugič uvrstila na olimpijski turnir. Če bi vodstvo NHL sprejelo odločitev, da svojim zvezdnikom ne dovoli nastopa na turnirju, bi to bil hud udarec tudi za slovensko reprezentanco.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.