Šport
79 ogledov

Brez mehanskega dopinga

Chris Froome EPA
Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je sporočila, da na letošnjem Toru, ki se je v nedeljo končal v Parizu, ni bilo primera mehanskega dopinga. Na dirki so izvedli 3773 preverjanj koles, a nepravilnosti niso našli.

V vseh kolesarskih disciplinah in kategorijah so predstavniki Ucija do zdaj izvedli že več kot 10.000 natančnih pregledov koles, a zaenkrat kljub nekaterim drugačnim namigom (francoski kanal Stade 2 je namigoval, da si je na Giru na nepravilni način pomagal Primož Roglič, a uradno ga niso osumili) je zaenkrat znan le en primer goljufije. Skriti motorček so na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu našli na kolesu Belgijke Femke van den Driessche, za kar je bila kaznovana s šestletno prepovedjo nastopanja.

"Zahvalil bi se našim predstavnikom, ki so pri delu pokazali veliko vnemo in predanost. Tri tedne so trdo delali, pregledovali kolesa, a našli niso ničesar sumljivega, kar bi lahko dodatno očrnilo naš šport. Za sodelovanje pri preiskavah in podporo bi se zahvalil tudi kolesarjem, ekipam, organizatorjem in francoski policiji. S preiskavami bomo nadaljevali, naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se prepričamo, da smo to vrsto goljufije odstranili," je dejal predsednik kolesarske zveze Brian Cookson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.