Šport
16 ogledov

Brez napak bi zmagovali za 40 točk

Pripravljalna tekma Slovenija - Gruzija Simon Maljevac
Tudi po suvereni zmagi proti Gruziji s 95:68 se selektor Jure Zdovc ni prepustil slavju, saj se zaveda, da je pred njegovim moštvom še veliko dela do začetka SP v Španiji.

"Fantom bi najprej čestital za zmago.  Zavedam se, da je težko igrati maksimalno zbrano do konca, če si že ob polčasu priigraš visoko prednost. To se je potrdilo tudi tokrat, saj smo v drugem polčasu odigrali bistveno manj zbrano. V bistvu smo le branili prednost, sam pa sem pogrešal več agresivnosti v obrambi," je dvoboj proti Gruzijcem ocenil Zdovc, ki je skozi celotno srečanje vztrajal pri maksimalni koncentraciji svojih košarkarjev.

Ste pričakovali, da bodo vaši košarkarji tudi tokrat tako strelsko razpoloženi?
V napadu res zadevamo iz vseh položajev, po drugi strani pa imamo v obrambi še preveč težav. Skušali smo pritiskati na njihovega organizatorja igre in jih na ta način prisili na napake. S hitrimi protinapadi smo si priborili visoko prednost in jo brez večjih težav zadržali do konca.

Bodo košarkarji uspeli zadržati takšno formo tudi v nadaljevanju priprav?
Kar se tiče igre v napadu imajo igralci določeno svobodo. Sicer zahtevam, da skušamo v vsakem trenutku poiskati odprt prostor za met, vendar si fantje včasih prisvojijo kakšen met ali pa pretiravajo v preigravanjih. To me nervira in na odpravljanju takšnih napak moramo še delati.

Imate v fazi obrambe še veliko rezerve?
Tokrat smo preizkusili kar tri vrste obramb, saj smo si to lahko privoščili. Nimamo veliko časa za trening, zato določene zadeve preizkušamo  kar na tekmah. Veseli me, da smo tokrat prej strli odpor tekmecev kot na tekmi proti Kanadi. Seveda vse ne more biti idealno. Če bi igrali brez napak, bi vsako tekmo zmagovali za štirideset točk. S prikazanim moramo biti zadovoljni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.