Šport > Nogomet
17 ogledov

Brez napisov na tekmah svetovnega prvenstva

Mario Balotelli proslavlja po prvem golu na Old Traffordu. Reuters
Mednarodna nogometna zveza je sprejela prepoved sloganov na oblačilih nogometašev.

Čeprav je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) že pred časom prepovedala kakršnakoli sporočila na opravah nogometašev, so se ti znašli in svoje slogane natisnili na 'podmajice' in jih razkrili po doseženem zadetku.

Generalni sekretar Fife Jerome Valcke pa je sporočil, da so na srečanju Odbora mednarodne nogometne zveze temu naredili konec. "Od sedaj naprej ne bo smelo biti nobenih sloganov ali slik na spodnjih oblačilih, četudi imajo ta dober namen. To pravilo bo v veljavo prišlo s prvim junijem in bo veljalo med svetovnim prvenstvom v nogometu," je Valcke razkril odločitev odbora, ki ga sestavljajo štiri britanske zveze in štirje predstavniki Fife. 

Odbor je na srečanju razpravljal tudi o predlogu Evropske nogometne zveze, ki si prizadeva za ukinitev 'trojne kazni'. Do te pride, ko branilec v lastnem kazenskem prostoru s prekrškom zaustavi nasprotnikovega napadalca, prejme rdeči karton in nadaljnji suspenz, nasprotna ekipa pa ima na voljo enajstmetrovko. Predlog je bil zavrnjen. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.