Šport > Zimski športi
27 ogledov

Brez nastopov na legendarni progi

Wengen, smuk, odpoved EPA
Švicarski organizatorji so bili zaradi slabih vremenskih razmer prisiljeni odpovedati moški smuk za svetovni pokal v Wengnu. Jutri bo na sporedu slalom.

Mednarodna smučarska zveza še ni sporočila, ali bodo smuk iz Wengna nadomestili in kdaj. Zaradi vremenskih razmer so smučarji že ostali brez tekem v hitrih disciplinah v Lake Louisu in Beaver Creeku ter Santa Caterini.

V Švici, ki jo je sicer v tej zimi pestila ekstremna suša brez snežnih padavin, so prav v zadnjih dneh dočakali pošiljko snega. V Santa Caterini je smuk odpihnil orkanski veter, medtem ko so onstran Atlantika v Lake Louisu in Beaver Creeku moške preizkušnje v smuku in superveleslalomu odpadle zaradi pomanjkanja snega. Tako so v tej sezoni uspeli izpeljati le dva smuka. Prvega v Val d'Iseru je dobil Norvežan Kjetil Jansrud, drugega v Val Gardeni Avstrijec Max Franz. Na obeh smukih je bil na stopničkah norveški as Aksel Lund Svindal, zmagovalec lanske preizkušnje v Wengnu.

 

Klasični smuk na znameniti progi Lauberhorn naj bi se sicer po načrtih začel ob 12.30. Na startu so bili štirje Slovenci, Boštjan Kline s startno številko 10, Andrej Šporn s številko 39, Klemen Kosi s številko 41 in Rok Perko s številko 44.

 

V Wengnu so v petek spravili pod streho obe vožnji druge, zadnje alpske kombinacije. Kljub temu, da so zamenjali vrstni red disciplin, najprej je bil slalom, nato smuk, je tekma potekala v neregularnih razmerah, zlasti tekmovalce na skrajšanem smuku, ki so kasneje prišli na vrsto, je motilo sneženje, ki je upočasnjevalo smuči. Na zmagovalnem odru so se tako znašli tekmovalci, ki pred tem še nikoli niso stali na stopničkah.

 

Zmagal je Švicar Nils Hintermann, po mami Sonji Hladnik slovenskega rodu. Na zmagovalnem odru sila nepredvidljive tekme sta se Hintermannu pridružila še Francoz Maxence Muzaton in Avstrijec Frederic Berthold. Za najboljši slovenski izid je poskrbel Martin Čater, ki je bil deveti, kar je njegov najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Kosi je bil 15., Tilen Debelak 26., Štefan Hadalin 29. Kombinacijski seštevek je pripadel Francozu Alexisu Pinturaultu, ki je zmagal na kombinaciji v Santa Caterini, v Wengnu je bil 20.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.