Slovenija
82 ogledov

Brez pomisleka sta skočila za žensko

Robert Marin (levo) in Peter Murko sta brez pomislekov skočila v ledeno in zelo Žurnal24 main
Zahvaljujoč požrtvovalnima Robertu in Petru ženska v stiski ni uresničila svojega načrta – rešila sta jo po skoku v mrzlo Dravo.
Zgodbo vam predstavljamo v okviru našega projekta Junak Slovenije. Več drugih zgodb, ki smo jih do zdaj zbrali v sklopu akcije, lahko preberete na tej povezavi. Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na naveza@zurnal24.si.

"Ob 10.36 sem se peljal čez Stari most in na drugi strani zagledal gospo, ki je stala čez ograjo. Na ograji je imela obešeno jakno, na sprednji strani ograje pa čevlje. Ugotovil sem, da bo skočila v vodo. Poklical sem 112, jih obvestil, obrnil vozilo in zapeljal na mesto, kjer so bili čevlji. Ženske ni bilo več. Skočil sem iz avta, stopil za ograjo in videl Petra z dekletom. Šel sem okoli do stopnic, s Petrom sva se samo spogledala, skočila v mrzlo Dravo in jo povlekla na brežino. Gospa je imela tudi epileptični napad, tako da se ni upirala. Kolikor mi je znano, je izven življenjske nevarnosti," nam je povedal Robert Marin, sicer že vrsto let prostovoljni gasilec iz občine Gorišnica.

Podobno zgodbo nam predstavi tudi Peter Murko, ki je v istem času kot Robert prispel na most. "Z dekletom sva se peljala v mesto in zagledala osebo na mostu. Videl sem, da je oseba skočila in hitro sva ustavila. Letel sem čez park, videl gospoda Marina in šla sva v vodo."

Najprej pa sem pomislil na to, kako mora biti ljudem težko, da se odločijo za nekaj takega.
Robert Marin

Na kraj dogodka so hitro prispeli tudi gasilci, reševalci in policija, ki so nato oskrbeli žensko. Junaka tega dogodka pa priznavata, da sta šele po reševalni akciji pravzaprav dobro dojela, kaj sta storila.

"V tistem trenutku nisem razmišljal, to pride potem za tabo. Zdaj me kličejo kolegi in me sprašujejo – ker to ni ravno tako, kot da bi skočil v bazen. Ampak takrat ne razmišljaš, poskušaš samo pomagati. In občutek zdaj zagotovo ni slab," se zasmeje Peter, Robert pa doda: "To bi zagotovo naredil še enkrat. Dobro je, da sva bila s Petrom v času akcije kar razumna in sva se dobro uskladila. Upam, da bova obdržala stike."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

Komentarjev 1
  • diabolik 14:06 24.september 2011.

    "To bi zagotovo naredil še enkrat".Verjamem, spoštovana Robert in Peter. Res hrabro dejanje, vredno občudovanja. Iskreno pa upam, da bodo tisti, ki so v naši državi debelo plačani za to, da ljudje ne bi zašli v take stiske, ki ...prikaži več jih privedejo do tako obupanega dejanja, zaznali stisko te ženske in ji pomagali. Zato tudi tam so in prejemajo plačilo. Nikjer namreč ne piše, da v primeru indolentnosti poklicanih tudi ta ženska tega dejanja ne bo ponovila še enkrat....