Šport
7 ogledov

Brez pravega centra proti Latvijcem

Alen Omić Union Olimpija Cedevita Aleš Fevžer/ABA
V zadnjem obračunu predtekmovalnega dela EuroCupa bo Union Olimpije jutri (ob 20.30 uri) gostila latvijsko VEF Rigo. Ljubljančani bodo dvoboj odigrali brez pomoči edinega klasičnega centra Alena Omića, z zmago pa bi dokončno potrdili tretje mesto v skupini.

"Imamo nekaj težav s poškodbami, verjetno bo tekmo izpustil Alen Omić, ki si je na na zadnji tekmi v Stožicah zlomil nos in mu zdravniki svetujejo nekaj počitka," je izostanek najvišjega moža pokomentiral ljubljanski trener Aleš Pipan, ki že ima pripravljen rezervni scenarij: "Njegov izostanek bodo morali nadoknaditi soigralci. Predvsem Halil Kanacević se bo pomaknil še bližje košu, kar pa ne bo novost, saj sem se z njim o tem pogovarjal že pred pričetkom sezone. Pri skoku pa bodo morali svoj delež prispevati tudi ostali. Minutaže ne moremo planirati vnaprej, saj si jo morajo fantje sami izboriti. Zelo dobro na treningih dela Vasilije Vučetić, ki potrpežljivo čaka na svojo priložnost. Salin še čuti bolečine v gležnju, Nikolov pa že trenira na polno."

Sami odločajo o tretjem mestu

Pipan opozarja, da gostje iz Latvije v Stožice ne prihajajo brez motiva: "V Sankt Petersburgu smo z minimalnim porazom dosegli, da sami odločamo tretjem mestu. Tekma ne bo ista kot tista v Rigi. Zagotovo bodo gostje prišli v Ljubljano motivirani, da dokažejo, da stanje na lestvici ni realno. Imajo ekipo, ki lahko igra dobro košarko in to so na nekaterih tekmah že pokazali. Imajo igralce, ki lahko dobro igrajo po globini in dobre strelce z razdalje. VEF Riga bo v Ljubljani hotela drago prodati kožo in nas bodo poskusili presenetiti."

Pred Ljubljančani je naporen zaključek leta, kar pa Pipanu ne povzroča sivih las: "Kot kaže nam ritem dveh tekem na teden kar ustreza. Časa za praznični počitek ne bo, saj si tekme sledijo na vsake tri dni. Mogoče bom fantom namenil pol dneva počitka, več pa si v tem trenutku ne moremo privoščiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.