Slovenija
19 ogledov

Brez razprave o izrabi ravnateljev

MOL je 31. decembra imela 132,7 milijona evrov dolgov. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Večina svetnikov Liste Zorana Jankovića je preprečila sprejetje sklepa, da obsoja izrečene grožnje svetnika Marjana Jerneja Viranta, kar so predlagali opozicijski svetniki.

Spomnimo, Virant je ob rubežu hiše svojega vnuka Jureta Jankovića grozil novinarju.

Županovi svetniki so preprečili tudi razpravo o drugih točkah izredne seje, in sicer glede izrabe posveta ravnateljev v politične namene ter o nedopustnem in žaljivem odnosu župana do ravnateljev.

Po mnenju Mojce Škrinjar iz SDS je namreč Janković izrabil ravnatelje v politične namene, ko jih je dan po policijski preiskavi na njegovem domu pozval na pogovor. Marjan Gorup, vodja aktiva ljubljanskih ravnateljev osnovnih šol, je to zanikal. Po njegovih besedah  se večina ravnateljev strinja, da je bil ta pogovor nujen. Nada Verbič pa je v imenu aktiva ravnateljev ljubljanskih vrtcev izjavila: "Ravnatelji smo avtonomni, znamo razmišljati s svojo glavo, smo odgovorni do svojega dela in dela drugih. Ne bojimo se povedati svojega mnenja na glas. Zato ne dovolimo, da nam kdo očita oziroma tudi v našem imenu javno navaja, da župan z nami manipulira."

Komentarjev 6
  • feferon 13:21 18.december 2012.

    Kaj pa JJ ,ki grozi celi Sloveniji? Kaj je stalna praksa da so prisotni novinarji na rubežu' Najbrž ne!

  • MeršolLingvist 04:33 18.december 2012.

    Ljubljanski samodržec še naprej zatira vsakršno opozicijo.

  • againstPolicy 20:45 17.december 2012.

    Prijetno branje vam želim!http://slovenijazbudise.blogspot.com/