Slovenija
25 ogledov

Brez vinjete se najpogosteje vozijo na Dolenjskem

Cestninski nadzor Nino Verdnik
Podatkov po kategorijah vozil na Darsu ne vodijo, so nam pa sporočili, da so v prvi polovici leta odkrili skoraj 21 tisoč kršiteljev, ki niso plačali cestnin in so morali zato plačati kazen.

Največ kršiteljev Darsovi nadzorniki sicer odkrijejo julija in avgusta, evidence porekla vozil pa na vodijo, zato ne vedo zagotovo ali med njimi prevladujejo tujci ali domačini.

dars | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Največ prekrškov zabeležijo na cestninskih postajah, ob kontrolah s preusmeritvijo prometa skozi počivališča in na mejnih prehodih.

Podatkov na kateri lokaciji odkrijejo največ kršiteljev nimajo, so nam pa povedali, da so jih letos vozil brez vinjete ustavili na dolenjskem avtocestnem kraku.

Ponarejenih letos še niso odkrili

Voznikov, ki bo pred nadzorniki zbežali, ni veliko, zagotavljajo. "Na srečo tudi incidentov, ko bi se prekrškarji uprli, ni veliko. Zgodijo se nekajkrat na leto, se pa policiste večkrat pokliče v primeru, ko kršitelji ne želijo izročiti listin," pravijo na Darsu.

Se je pa v preteklosti že zgodilo, dodajajo, da so vozniki nadzornike poskušali napasti.

Sicer pa se vozniki, predvsem tujci, najpogosteje izgovarjajo, da niso vedeli, da za vožnjo po avtocesti potrebujejo vinjeto, da niso vedeli, da so že na avtocesti, da vinjete niso imeli kje kupiti, da avto ni njihov …

Ponarejenih vinjet pa letos še niso odkrili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • westal 07:34 18.julij 2015.

    Tudi darsovcev.

  • jakec1575 17:09 17.julij 2015.

    Zanimivo, da isti ljudje niso nepismeni v Franciji, Avstriji in Švici recimo. Če jim je pa res tako hudo iti čez Slovenijo, jim vedno ostaja prijazna Madzarska. Tudi polovicke jim ne bi dal, če jih dobijo, kje na Dolenjskem pred ...prikaži več mejo. Če pa Hrvaška turistična zbornica financira in sponzorira Leibnitz-Gruškovje in se z Darsom zmenijo za pavšal, tako da tranzitnim turistom ni treb placat, se pa lahko komot zmenijo.

  • Thomy 11:14 17.julij 2015.

    Ponaredkov je ogromno, le z daljnogledom se jih ne da od daleč videt...