Šport
51 ogledov

Brez zmage samo še Peter

planica 2014 cen prevc Saša Despot
Cene Prevc je na uvodni tekmi nove sezone celinskega pokala zmagal v norveškem Vikersundu.

Smučarski skakalci so se v petek pomerili na prvi tekmi nove sezone celinskega pokala, zmage pa se je veselil 20-letni Cene Prevc.

Karavana celinskega pokala se je na prvi letošnji tekmi v zimski sezoni ustavila v norveškem Vikersundu. To tekmovanje bi se sicer moralo začeti v Lillehammerju, a so tekme prestavili v Vikersund, ker Lillehammer gosti tekme svetovnega pokala namesto Nižnega Tagila.

Premierne zmage na uvodni tekme sezone in četrte v karieri se je razveselil 'srednji' Prevc, ki je v finalu napadel z drugega mesta in na koncu za 2,1 točke premagal domačega veterana Toma Hildeja, tretji je bil še z 0,7 točke manj Poljak Jan Ziobro.

Semenič z daljavo dneva

Tik pod odrom za zmagovalce sta končala še dva Slovenca. Anže Semenič je v finalu s 116,5 metra postavil daljavo dneva, na koncu pa za 0,2 točke zaostal za Ziobrom, peti je bil Bor Pavlovčič.

Cene je postal drugi Prevc z zmago na tekmi smučarskih skokov v sezoni 2016/2017. Medtem ko njegov mlajši brat Domen dominira v svetovnem pokalu, ima Cene najboljše izhodišče za nadaljevanje celinskega pokala.

Srčno upamo, da se bo na najvišjo stopničko kmalu povzpel tudi Peter Prevc.

PREBERITE ŠE: 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.