Slovenija
264 ogledov

Brezdomka za predsednico države

Fani Eršte
1/10
Saša Despot
Za kandidaturo za predsednico države se je odločila tudi brezdomka Fani Eršte.

Fani Eršte, ki že 19 let živi na cesti, ugotavlja, da ta država tone in da je vedno slabše. Zato se je odločila, da bi mogoče rešila Slovenijo, če bi dobila priložnost. "Glede na to, da me veliko ljudi pozna, bi ljudje dali glas za mojo kandidaturo na volilni enoti. Rešila bi problematiko varčevalnih ukrepov in romsko problematiko. Zmanjšala bi plače tistim, ki so v vladi in parlamentu, in sicer za 50 odstotkov. Državne obiske bi oklestila, nanje bi morali z vlakom ali avtobusom, ne pa z letali."

Njen svetovalec Dejan Virant je povedal, da si želijo sprave in enotnosti, vsakega, ki ima visoko premoženje, bo treba  preverjati in dokazovati izvor premoženja. Trdi, da je njihova kampanja povsem nestrankarska. Prepričan je, da je čas, da začnemo delati, kajti s prekladanjem ne bomo dosegli ničesar.

Zbiranje podpisov 16. avgusta

"Zbiranje podpisov se bo začelo s 16. avgustom, postavili bomo stojnico v vseh večjih slovenskih mestih, pripravili bomo tudi zborovanja," je še dejala Fani.

Večino časa na tiskovni konferenci je govoril njen svetovalec Virant. Omenil je še, da je 38-letna Fani Eršte primer, kako je socialni sistem zatajil. Sama je dejala, da je priložnostno delala, pomagala v domu starejših občanov, sicer pa ima dokončano osnovno šolo, srednje ni naredila, kot je dejala, pa "dalje ni smela". Živi v Ljubljani, sicer pa je iz Novega mesta.

Komentarjev 13
  • komentiram 21:57 13.junij 2022.

    eererertgret

  • linka 18:01 02.avgust 2012.

    dajte no ...sramotno ,da ji pade kaj takega na um...saj niti ne ve kaj bi tam počela ..niti neve kaj bi ji bila naloga ...ljudje pa take neumnosti podpirate ...to kar si zaslužimo ...take predsednike bomo dobili

  • dragec 08:35 02.avgust 2012.

    Državi primeren predsednik!!!