• Sob 20 do 29 °C
  • Ned 17 do 21 °C
več na vreme.net

Raziskava

0 komentarjev

Brezplačne meritve za lepšo starost

Projekt za dvig kakovosti življenja starejših Pangea te dni prostovoljce vabi na udeležbo pri meritvah telesnih zmožnosti. Te bodo najprej potekale od 23. do 25. maja ob domu starejših občanov na ljubljanskih Fužinah, pozneje pa tudi v Kranju in Kopru.

Sanja Čakarun / Ljubljana

 

S sodelovanjem v razi-skavi boste pomembno pripomogli k razumevanju in izboljšanju kakovosti življenja starejših po vsej Evropi. (Foto: Shutterstock)

Od 60 do 80 let

Za majski del projekta v Ljubljani potrebujejo 150 prostovoljcev, starih od 60 do 80 let, ki morajo biti sposobni opraviti test hoje na dva kilometra. “Po opravljenih meritvah bodo udeleženci izvedeli svoje rezultate – dobili bodo neposredne informacije o zdravstvenem in splošnem psihofizičnem stanju, po želji pa bodo lahko dobili tudi nasvete v zvezi s prehranjevanjem in telesno dejavnostjo ter se vključili v promocijske akcije, delavnice in seminarje. Poleg tega bodo seznanjeni s splošnimi ugotovitvami raziskovanja in prispevkom družbi,” razlaga Mojca Gabrijelčič Blenkuš z inštituta za varovanje zdravja, ki je izvajalec 
projekta.

Vse informacije o projektu in prijavi nanj lahko dobite na brezplačni telefonski številki 080 10 10.


Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima