Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Brezplačne meritve za lepšo starost

rekreacija Shutterstock
Projekt za dvig kakovosti življenja starejših Pangea te dni prostovoljce vabi na udeležbo pri meritvah telesnih zmožnosti. Te bodo najprej potekale od 23. do 25. maja ob domu starejših občanov na ljubljanskih Fužinah, pozneje pa tudi v Kranju in Kopru.

Od 60 do 80 let

Za majski del projekta v Ljubljani potrebujejo 150 prostovoljcev, starih od 60 do 80 let, ki morajo biti sposobni opraviti test hoje na dva kilometra. “Po opravljenih meritvah bodo udeleženci izvedeli svoje rezultate – dobili bodo neposredne informacije o zdravstvenem in splošnem psihofizičnem stanju, po želji pa bodo lahko dobili tudi nasvete v zvezi s prehranjevanjem in telesno dejavnostjo ter se vključili v promocijske akcije, delavnice in seminarje. Poleg tega bodo seznanjeni s splošnimi ugotovitvami raziskovanja in prispevkom družbi,” razlaga Mojca Gabrijelčič Blenkuš z inštituta za varovanje zdravja, ki je izvajalec 
projekta.

Vse informacije o projektu in prijavi nanj lahko dobite na brezplačni telefonski številki 080 10 10.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.