Slovenija
264 ogledov

Brezplačno vam pripada vam 15 kilogramov soli

zimska služba Anže Petkovšek
Ljubljančnani lahko dvignejo po 15 kilogramo soli za posipanje na osebo, s seboj morajo prinesti posodo zanjo.

Poledica je povzročila izredne razmere na ljubljanski urgenci, sledi ji močno sneženje. Tudi razmere na cestah so iz ure v uro slabše

Na Mestni občini Ljubljana meščane obveščajo, da lahko na sedežu KPL d.d. na Tbilisijski 61 od ponedeljka do petka med sedmo in 15. uro brezplačno prevzamejo 15 kilogramov soli za posipanje. Ob prevzemu se morajo posamezniki izkazati z osebnim dokumentom, iz katerega je razvidno, da so meščani Mestne občine Ljubljana, in s seboj prinesti ustrezno posodo za prenos soli.

 

Informacijo je na Facebooku objavil tudi župan Zoran Janković, komentatorji pa ne kritizirajo dejstva, da bodo lahko brezplačno sol prevzeli šele v ponedeljek. Ali bo takrat še kaj snega in poledice, bomo videli. 

Tbilisijska 61 je sicer za centrom Interspar na Viču. 

 

Kjer je sol, ne odlagajte smeti

Tudi Javno podjetje OKOLJE Piran d.o.o. je zaradi napovedanih padavin in možnosti zmrzovanja v okviru zimske službe na več lokacijah postavilo zabojnike s soljo oziroma vreče soli. Občane naprošajo, naj v zabojnike s soljo ne odlagajo kosovnih odpadkov.

Ne hodite po jezeru!

Občina Bohinj in Turizem Bohinj pa opozarjata, da led, ki je že delno prekril Bohinjsko jezero, še zdaleč ni dovolj varen za hojo ali drsanje. Vse aktivnosti na delno zaledeneli površini zato odsvetujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Lavdan 08:18 14.januar 2017.

    Janković se znajde, Ljubljančani naj si sami razvozijo sol in posipajo, zakaj bi plačeval komunalo. Še lopate jim kupi in ukine komunalce.

  • Lavdan 20:49 13.januar 2017.

    Pa sol na ramo, pa kot Krpančki po Ljubljani.

  • Marko Rossi 18:29 13.januar 2017.

    vsaj sol dobite, pri nas v Cerknici je še voda zanič