Slovenija
161 ogledov

Brezposelne napotuje v službo erotičnega maserja

Maser Shutterstock
Bralka nam je posredovala zaposlitveni oglas, ki ga je na spletni strani objavil zavod za zaposlovanje. Z njim agencija za prirejanje plesnih in artističnih nastopov išče erotičnega maserja, kandidate pa na razgovore napotuje tudi zavod. Tam poudarjajo, da nimajo nobene podlage, da bi zavrnili objavo takšnega delovnega mesta.

Eno od mariborskih podjetij za prirejanje plesnih in artističnih nastopov želi za nedoločen čas zaposliti erotičnega maserja. Ponujajo mu tisoč evrov bruto mesečne plače.

"Zgleda, da bomo morali brezposelni res sprejeti vsako delovno mesto, tudi če je v nasprotju z našimi osebnimi prepričanji in vrednotami," oglas komentira bralka.

Zavod za zaposlovanje: Delodajalce moramo obravnavati enakopravno

zavod oglas | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Za pojasnila smo povprašali pristojne na zavodu za zaposlovanje, kjer pojasnjujejo, da se erotična masaža uvršča v skladu z mnenjem tržnega inšpektorata in gospodarskega ministrstva uvršča v standardno klasifikacijo dejavnosti in sicer v dejavnost nega telesa.

"Na podlagi tega sta bila poklica erotični maser in erotični plesalec dodana tudi v Standardno klasifikacijo poklicev pri statističnem uradu," pravijo na zavodu.

Zato morajo delodajalce, ki oddajo sporočilo o prostem delovnem mestu za omenjene poklice, obravnavati povsem enako kot druge delodajalce. "To pomeni, da ni podlage za zavrnitev objave takšnega delovnega mesta samo zato, ker gre za erotično masažo," so nam povedal.

Vsak sam mora sprejeti odločitev o opravljanju dela

Na vprašanje po kakšnem ključu se odločijo za napotitev brezposelnih na to delovno mesto, odgovarjajo da se o tem dogovorita brezposelna oseba in njen svetovalec, ko izdelata zaposlitveni načrt.

"Pri tem moramo pojasniti, da na zavodu za zaposlovanje ne napotujemo kandidatov na takšna delovna mesta – 'erotični maser', saj v evidenci brezposelnih dejansko nimamo prijavljenih oseb, ki bi imele poklic erotični maser opredeljen kot zaposlitveni cilj. Tega posebej ne izpostavljamo tudi v svetovalnem pogovoru, saj menimo, da mora zaradi specifičnosti poklica, ki sicer ni inkriminiran, vsak sam pri sebi sprejeti odločitev glede njegovega opravljanja," še pojasnjujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:05 11.september 2015.

    Pa kaj. MIslm se bo že kdo najdu k bo z veseljem opravljal tako službo. Ni pa pač to služba za vse ampak sej nobena služba ni za vse.

  • watcher 16:29 10.september 2015.

    Zaradi zavrnitve so jo brisali iz evidence brezposelnih. Po statiski torej ena brezposelna oseba manj. Tako to delajo. Potem pa poročajo kako se je brezposelnost zmanjšala. Pesek v oči, nič drugega.

  • zdrej 09:26 10.september 2015.

    Če podpore ne dobiva, pa itak lahko zavrne tako delo in to takoj ter zelo glasno (v upanju, da se ti šefi "kr*****v in id****v" zavejo, da taka dela niso za odvzem podpore ).