Slovenija
8 ogledov

Brezposelnih več kot isti čas lani

brezposelnost Žurnal24 main
Stopnja registrirane brezposelnosti je februarja ostala nespremenjena, marca pa se je okrepilo zaposlovanje, kažejo podatki statističnega urada.

Stopnja registrirane brezposelnosti v Sloveniji je februarja ostala nespremenjena pri 14,2 odstotka, potem ko je pred tem dva meseca zapored občutno naraščala. Število registriranih brezposelnih oseb je ostalo v primerjavi z januarjem bolj ali manj nespremenjeno pri 129.764, kar je vsega 79 oziroma 0,1 odstotka manj kot januarja. V primerjavi s februarjem lani pa je bilo registriranih brezposelnih 4,6 odstotka več.

Stopnja registrirane brezposelnosti med moškimi je februarja ostala pri 13,7 odstotka, stopnja registrirane brezposelnosti med ženskami pa se je znižala za 0,1 odstotne točke na 14,8 odstotka.

Pred letom je bila stopnja registrirane brezposelnosti pri 13,6 odstotka, nato je do septembra upadla na 12,6 odstotka, po septembru pa se začela spet postopno zviševati. Močneje je začela naraščati decembra lani in januarja letos.

Medtem so znani že podatki zavoda za zaposlovanje za marec. V Sloveniji je bilo tako tretji mesec leta registriranih 126.730 brezposelnih, kar je 2,3 odstotka manj kot februarja, a še vedno 3,3 odstotka več kot marca lani. Prijavljanje novih brezposelnih oseb se je marca umirilo, hkrati pa se je okrepilo zaposlovanje.

Komentarjev 1
  • ac-dc 22:26 16.april 2014.

    Statistika je zato, da se lahko prireja po potrebi.