Slovenija
43 ogledov

Milan Brglez ne bo odstopil

SMC kongres Saša Despot
Kljub pozivu Cerarja, Brglez z mesta podpredsednika SMC ne bo odstopil. V kratki izjavi je pojasnil, da se bosta "v dobro države in stranke" pogovorila.

Predsednik državnega zbora Milan Brglez, ki ga je premier in predsednik SMC Miro Cerar pozval k odstopu s podpredsedniškega mesta SMC, meni, da so bile izjave glede tega v javnosti pretirane. S Cerarjem sta se dogovorila, da se bosta prihodnji teden uskladila oz. pogovorila, je v izjavi novinarjem povedal Brglez in menil, da je to v dobro države in SMC.

PREBERITE ŠE:

Kot je v kratki izjavi v DZ pojasnil Brglez, sta se s Cerarjem že dogovorila, da se bosta pogovorila, a jima to doslej še ni uspelo.

Cerar na Malti brez komentarjev

Cerar naj bi po informacijah Večera vztrajal pri svojem pozivu k odstopu Brgleza z mesta podpredsednika SMC. Premier v dopoldanski izjavi ob neformalnem zasedanju voditeljev držav članic EU na Malti dogajanja ni želel komentirati, dejal je le, da so to "naša notranja vprašanja, ki jih bomo reševali doma".

Sporen zakon o tujcih

Napetosti v stranki so namreč narasle po tistem, ko se je Brglez ostro zoperstavil sprejetju novele zakona o tujcih, ki je po njegovem mnenju v nasprotju z ustavo in mednarodnimi konvencijami. Novelo je DZ je minuli teden sprejel s pomočjo SDS in NSi. Je pa novela razdelila koalicijo in poslansko skupino SMC, ki ni glasovala enotno. Poslanci SMC so se danes zavili v molk, po parlamentarnih hodnikih pa je sicer neuradno slišati zelo različne odzive in ugibanja.

Medtem pa koalicijski partnerji svarijo pred morebitnimi posledicami takih sporov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Avatar praufo
    praufo 10:00 05.februar 2017.

    zna se zgodit, da bo slovenski čegevara, ki vasakomur reče kar koli in ga nenehno božajo, postal še kakšen funcionar, ... no in potem, ko bo mel mastno plačo ne bo več tako čivkal ... sicer ma pa že zdej ...prikaži več mastno plačo ... pa ni nekam socialen ... razen če rabi za uniformo, pa kakšno mašinco

  • Avatar praufo
    praufo 09:56 05.februar 2017.

    za murgle sindrom še ni nobene inštitucije v tej državi, nekaj se trudi nova24, pa ne pomaga kaj dosti, iztrebki na wc školjki so mogoče malo manj smrdljivi

  • Zmago 19:55 04.februar 2017.

    Ni samo v Sloveniji tako.https://www.youtube.com/watch?v=UhnSe9V6_q8