Svet
9 ogledov

Britanec Hill na še eno zaslišanje

Jonathan Hill EPA
Britanec Jonathan Hill, kandidat za evropskega komisarja za finančne storitve, bo moral zaradi neprepričljivega nastopa še na eno zaslišanje v Evropski parlament.

"Hill danes ni dobil potrditve. Povabljen bo še na eno javno izmenjavo mnenj z odborom za gospodarske in denarne zadeve," je tvitnil evropski poslanec iz vrst Zelenih Sven Giegold. "Nova izmenjava mnenj s Hillom v prihodnjem tednu. Ni se lahko naučiti o petih letih finančne regulacije v desetih dneh," pa je tvitnila evropska poslanka Kay Swinburne iz politične skupine Evropskih konservativcev in reformistov.

Na drugem zaslišanju bodo po neuradnih informacijah sodelovali le predstavniki političnih skupin v odboru za gospodarske in denarne zadeve, ne pa celoten odbor kot na tokratnem.

Razlog za drugo zaslišanje Hilla so po neuradnih informacijah njegovi premalo vsebinski odgovori, zlasti o uniji kapitalskih trgov, ki niso prepričali članov odbora za gospodarske in denarne zadeve, ki ga je zaslišal.

Poleg tega naj bi predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz v četrtek od prihodnjega predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja v pismu zahteval Hillova pisna pojasnila o več konkretnih vprašanjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.