Svet
33 ogledov

Britanec zadel 108 milijonov funtov

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Nek Britanec je zadel četrti najvišji dobitek v zgodovini nacionalne loterije EuroMillions.

Srečnež, ki je edini zadel glavni dobitek, je bogatejši za 107,9 milijona funtov ali dobrih 129 milijonov evrov. V petkovem žrebanju so mu milijone prinesle izžrebane številke  6, 24, 25, 27 in 30 ter dodatni 5 in 9, poročajo britanski mediji.

Predstavnik državne loterije je sporočil, da je pred srečnežem, ki je postal multimilijonar, svetla prihodnost. "Dobitnik pa se je zapisal med prvih pet srečnežev državne loterije, in sicer na četrto mesto. Šampanjec, ki se že hladi na ledu, že čaka zmagovalca, ko bo prišel po denar," je še povedal.

Na prvem mestu seznama najsrečnejših dobitnikov sta zakonca Colin in Chris Weir, ki sta julija 2011 zadela 161 milijonov funtov. Na drugem mestu sledita Adrian in Gillian Bayford, ki sta od avgusta 2012 bogatejša za skoraj 150 milijonov funtov. Tretji največji dobitek je oktobra 2010 znašal 113 milijonov funtov, srečni dobitnik pa je želel ostati neimenovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.