Magazin > VIP
29 ogledov

Britanska kraljica morala v bolnišnico

kraljica Elizabeta II Žurnal24 main
Zaradi težav z želodcem je morala britanska kraljica Elizabetta II. v bolnišnico.

Kraljico Elizabeto II. so sprejeli v londonsko bolnišnico King Edward VII, potem ko je imela težave z želodcem. Zdravniki so postavili diagnozo gastroenteritis, kar pomeni, da ima vneti sluznici želodca in črevesja.

V bolnišnico so jo odpeljali v zasebnem avtomobilu okoli četrte ure popoldne po srednjeevropskem času, po navedbah virov pa je bila dobre volje.

Zdravniki so sporočili, da bo kraljica v bolnišnici ostala dva dni, iz Buckinghamske palače pa so sporočili, da se njeno zdravstveno stanje ne poslabšuje. "Gre za previdnostne ukrepe. Kraljico niso odpeljali v bolnišnico takoj, ko so se pojavili simptomi. Gre preprosto za to, da bodo zdravniki bolje ocenili njeno zdravstveno stanje," je sporočil kraljičin predstavnik.

Za ta teden so odpovedali vse njene uradne obiske in obveznosti, med drugim tudi obisk Italije, kamor bi se odpravila s svojim možem v sredo in četrtek.

Nazadnje v bolnišnici pred desetimi leti

V zadnjih šestih desetletjih vladanja je bila kraljica zelo redko bolna in sprejeta v bolnišnico. Nazadnje je bila na rutinski operaciji kolena leta 2003. Leta 1994 si je med jahanjem zlomila zapestje, leta 1982 pa so ji odstranili modrostni zob. V zadnjih letih je še posebej krepkega zdravja, znano pa je, da se med boleznijo prav nič ne pritožuje. Ima pa občasne težave s hrbtom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.