Svet
81 ogledov

Britansko obalo zasedle orjaške meduze

Orjaške meduze
1/2
Profimedias
Razlog naj bi tičal v povečanem ribolovu, zaradi katerega so uspele razviti veliko jato, saj niso imele naravnega sovražnika.

Britansko obalo so okupirale orjaške meduze. Nekatere med njimi so daljše od 1,5 metra in težje od 30 kilogramov. Opazil jih je tudi fotograf Steve Trewhell, ki je posnel pričujoče fotografije. Kot je povedal za britanske medije, je upal, da bo našel kakšnega klobučnjaka, da bi ga pokazal svojemu desetletnemu vnučku. Lani je bil zadovoljen, ker je našel dva primerka teh morskih bitij, letos pa je bil v nedeljo šokiran nad njihovim velikim številom. "Kar naenkrat je bilo okoli nas okoli sto klobučnjakov," je povedal. "Nato smo se premaknili in tam je bilo spet okoli sto novih, gotovo jih je bilo skupaj na deset tisoče."

Meduze so se pojavile na eni najbolj popularnih britanskih obal na območju Dorseta. Razlog za njihovo povečano število naj bi bil okrepljen ribolov, zaradi česar so uspele razviti tako veliko jato, saj niso imele naravnega sovražnika. Klobučnjaki ljudem niso nevarni, a lahko kljub temu povzročijo blažje opekline. V takšnem številu se na britanski obali niso pojavili vsaj 30 let.

Vsebine s področja počitnic in potovanj tudi na forumih med.over.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.