Svet
8 ogledov

Brodolom zahteval nove žrtve

brodolom, reševanje, Avstralja EPA
V brodolomu čolna s priseljenci ob avstralskem Božičnem otoku je umrlo najmanj 13 ljudi, še več deset je pogrešanih, so sporočile avstralske oblasti.

Čoln s priseljenci je letalo avstralske obmejne policije na območju opazilo že minulo sredo. Na njem naj bi bilo okoli 55 ljudi, večinoma odraslih moških, a tudi nekaj žensk in otrok. Tja so poslali ladjo, da bi čoln prestregla, a je ta izginil. Šele v petek so na tem območju našli potopljen ladijski trup.

Prvo truplo so med kosi lesa in rešilnimi jopiči, ki so plavali na morski gladini, našli že v petek, preostalih 12 pa do sobote zjutraj. V upanju, da bodo našli morebitne preživele, s 15 plovili in desetimi letali na območju izvajajo iskalno akcijo, je sporočil avstralski notranji minister Jason Clare.

Izrazil je tudi obžalovanje zaradi "nove tragedije, ki na grozljiv način opominja, kako so tovrstna potovanja nevarna".

V morju med Indonezijo in Avstralijo je v zadnjih letih življenje izgubilo več sto priseljencev. Okoli 25.000 pa jih je v zadnjih 12 mesecih prispelo na avstralsko ozemlje, kjer jih pošljejo v centre za priseljence in tam nato čakajo na obravnavo svojega primera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.