Svet
52 ogledov

Sredi oceana preživel 16 mesecev

plaža morje pomoč brodolom Shutterstock
Mehiški mornar, katerega čoln je odneslo na oddaljeni samotni otok v Tihem oceanu, je izgubljen v Pacifiku preživel 16 mesecev.

Jose Ivan se je iz Mehike v El Salvador odpravil septembra 2012, a ga je odneslo skoraj 13.000 kilometrov v napačno smer, ko mu je odpovedal motor čolna. Poraščenega z dolgo brado in oblečenega le v spodnjice so našli pred dvema dnevoma, k iskanju pa sta pripomogla dva domačina Maršalovih otokov, kamor je naplavilo njegov sedemmetrski čoln, katerega motorja sta ostala brez propelerjev.

Moški je razkril, da na morju ni bil sam, ter da je pred nekaj meseci izgubil prijatelja, sam pa je preživel tako, da je jedel želve, ki jih je ujel z lastnimi rokami. Kadar ni deževalo, ga je pri življenju ohranjala želvja kri, je še dodal.

"Njegovo stanje ni dobro, a se izboljšuje," je za agencijo AFP povedal Ola Fjeldstad, norveški študent antropologije, ki na omenjenih otokih opravlja raziskavo. "Njegov čoln je dobro opraskan in videti je, da je bil v morju precej časa." Jose Ivana trenutno spodbujajo k hranjenju in pitju vode, na srečo pa nima življenjsko nevarnih poškodb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.