Slovenija > Črna kronika
114 ogledov

Brutalno posilil in ubil več deklet?

Fotorobot množičnega morilca Nemška policija
Nemška policija je objavila najnovejši fotorobot moškega, ki je osumljen, da je kriv za smrt 27-letne Carolin, ki je umrla med tekom. Sumijo, da je odgovoren za smrt vsaj še enega dekleta.

Fotorobot, ki prikazuje potencialnega osumljenca, je nastal na podlagi izjav prič, podatkov policije ter tožilstva. Neznanega moškega so po poročanju nemškega Bilda na dan, ko je izginilo mlado dekle, opazili med Endingenom in Bahlingenom v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg. 

Fotorobot opisuje moškega, starega med 50 in 55 let, visokega okoli 1,80 metra. 

Fotorobot množičnega morilca | Avtor: Nemška policija Nemška policija

Dekle Carolin Gruber so našli v naravi, med vinogradi Endingena v bližini Freiburga, kjer živi. Nekateri indici kažejo, da bi lahko šlo za serijskega morilca, ki je ubil že več deklet v Nemčiji, Avstriji in Švici.

Morda moril tudi v Avstriji in Švici

Na južnem Tirolskem so leta 1998 našli mrtvo 18-letnico, ki je bila pred smrtjo posiljena. Policija sumi, da je Ulli R. prav tako žrtev serijskega morilca. 

V Avstriji je bila v bližini Kufsteina ubita 20-letna študentka iz Francije, Lucile Klobut, podobne primere pa so zabeležili še v Nemčiji z 19-letno Marijo L. in 28-letno Isabelle Kellenberger. Leta 2015 je bilo v Švici napadeno dekle na kolesu in utrpelo težke poškodbe. 

Umora v Endingenu in Kufsteinu povezana

Na dveh mestih zločina, v Endingenu in Kufsteinu, so našli enake sledi DNK, obe dekleti sta bili spolno zlorabljeni ter brutalno umorjeni. Preiskovalci menijo, da sta umora med sabo povezana. 

Policija sedaj prosi vse, ki bi imeli kakršne koli podatke ali indice o osumljencu, da se obrnejo z informacijami nanje. Razpisana je tudi nagrada v višini 28.500 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:39 07.april 2017.

    Tale fotorobot me spominja na našega "ljubega nam" precednika Borčija,žal?

  • jozicamurn 15:50 05.april 2017.

    V eni reviji sem brala o tem, da naj bi ta psiho vozil kamion in službeno veliko potoval ter je zato celo možno, da je tudi v Srbiji ubil neko poznano pevko (Jelena Marjanović), ki je ravno tisti dan tudi ...prikaži več tekla, ko je bil on v tranzitu preko te države. Lahko pa da se motim. Skratka sumi se, da je na delu serijski morilec.