Šport
42 ogledov

Bruyneel za deset let izgnan iz športa

Johan Bruyneel in Lance Armstrong Žurnal24 main
Vse več ljudi, ki so z Lanceom Armstrongom sodelovali pri uporabi prepovedanih poživil, je deležnih sankcij s strani Ameriške protidopinške agencije.

Ameriška protidopinška agencija (Usada) je nekdanjega športnega direktorja kluba US Postal Johana Bruyneela zaradi zlorabe dopinga v kolesarstvu in neposredne vpletenosti v afero Lancea Armstronga kaznovala z desetletno prepovedjo delovanja v vseh športih. Ob Bruyneelu sta bila kaznovana tudi zdravnik Pedro Celaya in trener José Martí.

Usada je nekdanjega ameriškega kolesarskega zvezdnika Armstronga zaradi jemanja prepovedanih poživil kaznovala z dosmrtno prepovedjo nastopanja, hkrati pa mu je odvzela vseh sedem zmag na najbolj sloviti kolesarski preizkušnji na svetu – dirki po Franciji.

Že napovedal pritožbo

Huda kazen je zdaj doletela tudi Bruyneela in njegova najtesnejša sodelavca v ekipi US Postal oziroma Discovery Channel, 49-letni Belgijec pa je že napovedal, da se bo na kazen Usade pritožil na mednarodno arbitražno športno razsodišče v Lozani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.