Šport > Košarka
32 ogledov

Bryant napovedal konec kariere

kobe bryant EPA
Eden najbolj prepoznavnih košarkarjev iz lige NBA Kobe Bryant je sporočil, da je to zanj zadnja sezona v športnem dresu. Po 20 letih v Los Angeles Lakers pravi, da "telo ve, kdaj je čas za slovo."

 

Sedemintridesetletni Kobe Bryant je vso karieri preživel v enem klubu. Osvojil je pet naslovov prvaka, bil dvakrat olimpijski prvak, 17-krat član selekcije zahoda za tekmo All Stars in je tretji košarkar z največ doseženimi točkami v ligi. Odigral je 1280 tekem, na katerih ima povprečje 25,4 točk, 5,3 skoke, 4,8 podaj in 1,5 ukradenih žog.

Bryant je novico sporočil nekoliko nenavadno; na spletni strani The Players's Tribune je napisal ljubezensko pismo v verzih z naslovom "Draga košarka".

"Šestletnemu otroku si dala sanje Lakersov, zato sem te vedno ljubil. Vendar te ne morem večno, posvetil se ti bom le še to sezono," je zapisal Bryant in nadaljeval: "Moje srce lahko še naprej razbija, glava prenese vsakodnevno garanje, telo pa ve, kdaj je čas za slovo. Pripravljen sem oditi, zato ti sporočam, da uživajva to, kar nama je še ostalo. Dala sva od sebe vse, kar sva imela."

Nemudoma po objavi se je oglasil tudi komisar lige Adam Silver, ki je zapisal: "Ne glede na to, ali je igral v finalu lige NBA ali ponoči v mali telovadnici, Kobe je to igro ljubil neizmerno. Pridružujem se oboževalcem po svetu pri čestitkah za enkratno kariero in dobrih željah za naprej."

Zadnji dve sezoni za Bryanta niso bilo uspešne. Preteklo sezono se je poškodoval v koncu januarja in jo moral zato prekiniti. V začetku svoje 20. sezone pri Lakersih se je Bryant sicer vrnil na igrišče, a njegova igra ni bila več taka, kot so jo bili košarkarski navdušenci vajeni. Brez odlične igre 37-letnika pa je tudi ekipa iz Los Angelesa nekoliko spodletelo. V letošnji sezoni je zaenkrat zmagala le dve temi od 16.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.