Šport > Košarka
20 ogledov

Bryant: ''Prekleto stari smo. Kaj hočete?''

kobe bryant EPA
Košarkar Los Angeles Lakers Kobe Bryant je po porazu proti Philadelphii, ki je jezernike premagala s 103:99, krivdo pripisal povprečni starosti ekipe iz mesta angelov. Moštvo, ki je osvojilo že 17 šampionskih prstanov, ima v letošnji sezoni na računu 15 zmag in 16 porazov.

Los Angeles Lakers v letošnji sezoni ne blestijo, saj so leto zaključil z neodločenim izkupičkom zmag in porazov (15:15), s porazom na prvi tekmi novega leta pa so svoj izkupiček še nekoliko pokvarili. Prvi zvezdnik Kobe Bryant je prepričan, da razlog tiči v starosti ekipe. ''Prekleto stari smo. Kaj hočete? Ugotoviti moramo, kako igrati, ko nam zmanjka energije. Nekaj moramo sprememeniti v obrambi. Ugotoviti moramo, kaj storiti v napadu in kako igrati v nočeh, ko nas noge pustijo na cedilu,'' se je jezil Bryant, ki je s 30.3 točke na tekme najboljši strelec lige.

pau gasol metta world peace | Avtor: EPA EPA
Sixersi so se zmage s 103:99 veselili predvsem po zaslugi 22-letnega Jrua Holidaya, ki je dosegel 26 točk in 10 asistent, ter Evan Turnerja, ki je dodal 22 točk in 13 skokov. ''Pravkar ste videli prekleto staro ekipo. Ne vem, kako bi to drugače povedal. Počasni smo. Na drugi strani ste videli ekipo, ki je mlajša, ima sveže noge in igrala je z več energije. Vsak mora na individualni ravni ugotoviti, kako se bo pripravil na vsako tekmo posebej,'' je nadaljeval Bryant, ki igra že sedemnajsto sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. ''Poglejte si tekmo. Bili smo počasni, brez energije. Kadar tako igramo, je zelo težko. Kadar smo sveži, smo povsem druga ekipa. Potrebno se bo dobro spočiti in pripraviti na petek,'' je še dodal Bryant.

Oceni najboljšega strelca lige se je pridružil še soigralec Pau Gasol. ''Nismo najbolj atletska ekipa lige in tega se zavedamo. Toda imamo izkušnje in ustvariti moramo energijo. Začne se s komunikacijo, da ekipi damo vedeti, da igramo obrambo in to nam bo pomagalo na tem koncu igrišča,'' je povedal Španec.

Bryant je podobno kot po tekmi s Philadelphio razmišljal že po porazu proti Denverju, nasprotnega mnenja pa je triintridesetletni Metta World Peace, ki je kot primer navedel New York Knicks. ''Ni izgovora, Knicks igrajo odlično, zato ni izgovora. Tega izgovora v našem primeru ne morete uporabiti. Hvala za trud,'' je povedal World Peace.

New York Knicks so v prvem delu sezone zbrali 21 zmag in 10 porazov, kar jih uvršča na drugo mesto vzhodne konference. Košarkarji iz velikega jabolka so v povprečju stari 32 let in 240 dni, kar je najstarejša ekipa v zgodovini lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.