Magazin
40 ogledov

Bučkino pecivo s pinjolami

Bučkino pecivo s pinjolami Blanka Kefer
Kdaj ste nazadnje poskusili speči nekaj novega? Za pusto nedeljo predlagamo sočno bučkino pecivo s pinjolami.

Sestavine:

  • 300 g bučk
  • 5 jajc (velikih)
  • 300 g sladkorja (rjavega)
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 300 g moke (gladke)
  • 1/2 zavitka pecilnega praška (okoli 8 g)
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 200 g orehov (mletih)
  • 100 g pinjol
  • maslo (za namazati)
  • sladkor v prahu (za posip)

Priprava:

Za bučkino pecivo s pinjolami penasto zmešamo jajca s sladkorjem, nato počasi umešamo olje. Pecilni prašek presejemo k moki in dodamo sodo bikarbono. V jajčno maso previdno umešamo orehe.

Bučke speremo pod hladno vodo, jih do suhega otremo in na drobno nastrgamo. S pinjolami jih umešamo v testo.

Tortni model (premera okoli 26 cm) namastimo, rahlo pomokamo in napolnimo s testom. V prej ogreti pečici na 200 stopinj Celzija pečemo 35-40 minut.

Ohlajeno bučkino pecivo s pinjolami pred postrežbo posipamo s sladkorjem v prahu.

Nasvet:

Skupaj s pinjolami lahko v testo umešamo rozine.

VEČ RECEPTOV ZA PECIVO NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.