Magazin
157 ogledov

Bučni golaž za lepši konec tedna

Bučni golaž Norbert Tutschek
Imate radi golaž? Danes si namesto običajnega pripravite takšnega iz buč.

Sestavine:

Priprava:

V velikem loncu popražimo drobno narezano čebulo. Vmešamo pol žlice paprike in žlico kisa, na kocke narezan paradižnik in krompir, paradižnikovo mezgo ter začimbe.

Zalijemo s petimi žlicami juhe ali vode in dušimo približno 25 minut. Če je potrebno, dolijemo tekočino.

Bučo olupimo, odstranimo semena in nastrgamo. Začinimo s pol žlice paprike in žlico kisa, zalijemo z juho, dodamo klobaso in dušimo do mehkega.

Na koncu zmešamo kislo smetano z malo moke in vkuhamo v bučni golaž. Po potrebi dodatno začinimo. Golaž naj bo pikantno kiselkast, vendar ne prekisel.

Nasvet

Namesto kranjske klobase lahko vmešate tofu ali sojo.

VEČ RECEPTOV ZA GOLAŽ NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.