Slovenija > Črna kronika
88 ogledov

Burja prevrnila tovornjak

Še ena žrtev vetra. Kevin Lozar
Pri Ajdovščini je burja danes zjutraj prevrnila tovornjak.

"Ob 6.06 je na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo, občina Ajdovščina, sunek burje prevrnil tovorno vozilo," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

"Nihče ni poškodovan. Gasilci GRC Ajdovščina so nudili pomoč vozniku iz vozila in pritrdili vozila, da ga burja ne bi premikala," še poroča portal. 

Prometnoinformacijski portal ob osmih zjutraj še vedno poroča, da je na uvozu Ajdovščina proti Razdrtemu oviran promet zaradi prevrnjenega tovornega vozila. 

Na hitri cesti Nova Gorica - Razdrto je zaradi burje med Selom in Nanosom sicer prepovedan promet za kamp-prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami; na cesti Podnanos - Manče - Vipava pa je zaradi burje prepovedan promet za kamp-prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. 

Zapora za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami sodeč po portalu uprave za zaščito in reševanje velja od včeraj od 23.40 dalje, medtem ko je bila zjutraj ob 5.42 uvedena zapora druge stopnje, ki velja tudi za vsa vozila s ponjavami in hladilniki. 

Burja sicer piha od 100 do 130 kilometrov na uro. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.