Magazin > VIP
496 ogledov

Burno na sojenju Piki Božič

Pika Božič Ana Fetih
Danes se je na Okrajnem sodišču v Ljubljani nadaljevala kazenska zadeva zoper Piko Božič in njenega nekdanjega menedžerja.

Danes sta na Okrajnem sodišču v Ljubljani pred sodnico Vesno Drvarič stopila Pika Božič in njen nekdanji menedžer Drago Milankovič, ki sta obdolžena ponarejanja listin, ki sta jih sodišču kot dokaz predložila, ko je Pika leta 2005 revijo Nova tožila zaradi objave fotografij, na katerih je bila zgoraj brez. Pogodbe naj bi dokazovale, da je pevka zaradi objave utrpela duševne bolečine, zaradi katerih je morala odpovedati nastope in bila posledično ob izpad dohodka.

Sodnica Drvaričeva je na zaslišanje povabila šest prič, odzval pa se je le Gregor Slapar in še enkrat potrdil svoje pričanje (postopek je tekel že leta 2009, a so vmes zamenjali sodnico), da se na pogodbo, ki naj bi jo sklenil z Pikinim menedžerjem, ni podpisal on, temveč njegov sodelavec Marko Ars, ki je za Slaparjevo podjetje deset let vodil organizacijo različnih prireditev. Slapar trdi, da je imel pristojnost za podpisovanje pogodb le on in podpis na pogodbi prepoznal kot podpis Marka Arsa. To pa je zmotilo Pikinega odvetnika Zorana Korenčana, ki je Slaparja s svojimi vprašanji stisnil v kot. Korenčanu se je namreč zdelo čudno, da Slapar na prvem zaslišanju ni prepoznal podpisa Marka Arsa, čeprav sta bila sodelavca kar deset let, zdaj pa ga je. Slapar pa je povedal, da si je šel prav za namene pričanja ogledat Markove stare pogodbe.

Kot v seriji Zvezde na sodišču

Korenčan je s svojimi vprašanji napeljeval na to, da naj bi bila izjava o tem, da pogodbe s Pikinim menedžerjem ni podpisal on, temveč naj bi bila sestavljena s strani predstavnika podjetja Burda, ki izdaja revijo Nova (zdaj Adrija Medija), a je Slapar zatrdil, da to nikakor ne drži in da se ne spomni, kdo je sestavil pogodbo, saj je vmes preteklo že toliko let. Slapar je sicer na številna vprašanja Korenčana zatrjeval, da se stvari ne spomni več, a je odvetnik vztrajal tako dolgo, da sta vmes posredovali celo sodnica in tožilka. Dogajanje je bilo za trenutek napeto kot v kakšni odvetniški nadaljevanki.

Korenčan je Slaparja tudi zaslišal, ali sta z nekdanjim direktorjem Burde Tomažem Drozgom prijatelja, a je slednji pričal, da temu ni tako. Priznal je, da sta se pred zadevo Božič že srečevala, in sicer kot poslovna partnerja, a zatrdil, da se z Drozgom nikakor ni dobil pred mediacijo, ki so se jo očitno poslužili pred sodbo, in se z njim pogovarjal o zadevi Božič. Korenčan je še poudaril, da je Slaparjeva izjava identična drugim izjavam prič in zato tudi postavljal vprašanja o tem, kako dobro se poznata Drozg in Slapar.

Napadli tudi novinarje

Zaslišanje pa ni bila edina napeta točka, že ob vstopu v sodno dvorano sta se Božičeva in Milankovič namreč pritožila, da novinarji nismo verodostojno poročali o junijskem sojenju. Božičevo je zmotil naš naslov Piki grozi do dve leti zapora, češ da te naslove prebira tudi njena 12-letna hči. A dejstvo je, da je najvišja kazen, ki je predvidena zaradi ponarejanja listin, dve leti zapora, kar pa smo že takrat zapisali, da, po sodničinih besedah, Pike ne bo doletela.

Komentarjev 1
  • KLOBO 15:52 17.september 2014.

    To je nezaslišano za kakšne bedarije sodniki trošijo naš davkoplačevalski denar !!