Svet
10 ogledov

Bush starejši na intenzivni

George Herbert Walker Bush brezpogojno stoji za odločitvami svojega sina. Vsaj v Žurnal24 main
Najstarejši še živeči nekdanji ameriški predsednik George Bush starejši je na intenzivni negi, kjer se bori z visoko vročino. V bolnišnico so ga sicer sprejeli 23. novembra zaradi bronhitisa.

Tiskovni predstavnik Jim McGrath je potrdil, da je nekdanji ameriški predsednik George Bush starejši na intenzivni negi in da je ob njem družina. Povedal je še, da je pri zavesti in da se pogovarja z zdravniškim osebjem, zdravniki pa so previdno optimistični glede njegovega zdravljenja. 88-letni Bush je v bolnišnici Methodist v Houstonu v Teksasu že od 23. novembra, ko so ga na zdravljenje sprejeli zaradi bronhitisa. Takrat so pričakovali, da bo v bolnišnici ostal le nekaj dni, pred božičem so ga zdravniki tudi pripravljali na odhod domov, nato pa je dobil visoko vročino, prišlo pa je tudi do drugih zapletov, je pojasnil McGrath, ki o podrobnostih ni spregovoril.

Sin ga je dvakrat obiskal

Bush starejši je najstarejši še živeči nekdanji ameriški predsednik; leta 1989 je postal 41. predsednik ZDA, leta 1992 pa ga je na volitvah premagal demokratski kandidat Bill Clinton. Tega je čez osem let na čelu ZDA zamenjal George Bush mlajši, ki je tako postal 43. predsednik ZDA. Slednji je svojega očeta v bolnišnici tudi dvakrat obiskal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.