Šport
29 ogledov

Button sit primerjav z Mercedesom

jenson button EPA
Nekdanji svetovni prvak Jenson Button je naveličan primerjav med Brawnom GP in Mercedesom.

Dirkač McLarna Jenson Button je nedavno potožil, da je formula 1 razočarala svoje navijače, saj ekipe ne nudijo dostojnega odpora dominantnemu Mercedesu.

''Trenutno se za vrh potegujeta dva dirkača in to ni tisto, kar šport potrebuje,'' je opozoril Britanec, ki je leta 2009 v dirkalniku ekipe Brawn GP osvojil svoj edini naslov svetovnega prvaka.

Brawn GP je nastal na pogorišču nekdanje Honde, ustanvoitelj Ross Brawn, znan predvsem po uspehih v navezi z Michaelom Schumacherjem, pa je po eni sezoni večinski delež prodal podjetju Daimler AG, ki je ekipo preimenoval v Mercedes GP.

Jenson je leta 2009 dobil šest od prvih sedmih dirk in se ob zaključku sezone veselil naslova svetovnega prvaka, preden je elitni dirkaški šport padel v nemilost Red Bulla, s katerim je Sebastian Vettel dominiral naslednja štiri leta.

Brawn GP je pred sedmimi leti resda uprizoril enega najdominantnejših uvodov v sezono, a Button vztraja, da ima Mercedes večjo prednost pred zasledovalci, kot jo je imel sam.

''Na živce mi gre, ko ljudje primerjajo, saj ni nobene primerjave. Mercedes je dobro financirana ekipa, ki je daleč pred ostalimi. Mercedes zmaga vsako dirko. Mi nismo zmagali vsake dirke. Na začetku leta smo zmagali nekajkrat zapored, vendar nismo vedno osvojili najboljšega startnega položaja oziroma prve vrste. Mogoče polovico. Dobro smo dirkali in zmagali, a ne z veliko razliko. Od šeste dirke naprej nismo imeli najhitrejšega dirkalnika. Oni imajo najhitrejši dirkalnik že tri leta, in to z veliko razliko, tako da ni primerjave,'' je dejal Button.

''Svoje delo so opravili fantastično. Imajo prave ljudI, sredstva in dirkače. Če jih hočemo ogroziti, bo treba spremeniti pravila. Ne verjamem, da se jim bo drugače moč približati,'' je dodal svetovni prvak (2009), ki meni, da bi bilo zgodbo o uspehu Brawna GP potrebno preneseti na filmsko platno.

''Če bi snemali film o F1... vsi imajo radi zgodbe o majhnih ekipah, ki zmagujejo. To je posebna zgodba. Od ekipe, ki je ni bilo, do ekipe, ki je zmagala uvodnih nekaj dirk. Sledile so težke dirke in na koncu zmaga. To je bilo nekaj posebnega,'' je zaključil Button. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.