Šport > Nogomet
18 ogledov

Čačić odhaja: "Ne moremo si zatiskati oči"

ante čačić EPA
Slovenski prvak Maribor je prek uradne klubske spletne strani sporočil, da je prekinil pogodbo s hrvaškim trenerjem Antejem Čačićem.

"Sporazumno smo sprejeli odločitev, da prekinemo sodelovanje. Ante Čačić ni več trener NK Maribor, zahvaljujemo se mu za dosedanje delo in želimo vso srečo na nadaljnji poti. Rezultatska kriza se je poglobila in morali smo se odzvati, saj potrebujemo nov zagon, novo energijo pred nadaljevanjem sezone," so v izjavi za javnost zapisali pri NK Maribor.

Hrvaški strateg Ante Čačić, nekdanji trener zagrebškega Dinama, je vijoličaste prevzel pred začetkom sezone, ko se je za nenadni odhod v graški Sturm odločil dolgoletni vodja moštva Darko Milanič

Le ena zmaga, dva remija in štirje porazi na zadnjih sedmih tekmah so sodu očitno izbili dno, potem ko se je že dalj časa govorilo o razhajanjih med Čačićem in športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem, ki tako kot številni navijači ni bil navdušen nad evropskimi tekmami in odločilnem porazu v kvalifikacijah za Ligo prvakov proti Viktorii Plzeň.

"Vsi se moramo vprašati, kolikšna je odgovornost posameznika"

"Po (ne)prespani noči smo prišli do skupne odločitve, da sodelovanja ne bomo nadaljevali. Ekipa je zašla v rezultatsko krizo, ne moremo si zatiskati oči. Sklenjen je dogovor, da se razidemo, klub pa poskuša rešiti zadeve z novo osebo na klopi. Maribor vedno stremi k boljšim dosežkom, višjim ciljem. Klubu želim vse najboljše na nadaljnji poti, nimam razloga za grenkobo. Zahvaljujem se igralcem za korektno sodelovanje, v klubu sem bil obkrožen s prijetnim ozračjem, veliko mero profesionalnosti," je ob odhodu iz Ljudskega vrta dejal Čačić.

"Po tem, kar sem spoznal, me ne preseneča, da je Maribor postal tako uspešen klub. Srečen sem in ponosen na to obdobje mojega delovanja. Nikdar ne bom pozabil navijačev, ki so moštvu ves čas stali ob strani. Uspeli smo doseči namen z uvrstitvijo v Evropsko ligo, ohranjena je stanovitnost, osvojili smo superpokal, ekipa je na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Ko pa se zabrede v rezultatsko krizo, se moramo vsi vprašati, kolikšna je odgovornost posameznika. In to je poteza za boljši jutri kluba, ki je nad vsemi nami."

Le teden dni do derbija

Ekipa se je iz Kopra, kjer je vpisala že drugi ligaški poraz na zadnjih treh tekmah, vrnila ob drugi uri zjutraj in se zjutraj znova zbrala v Ljudskem vrtu. Dopoldanski trening je vodil pomočnik trenerja Saša Gajser, Čačićev naslednik pa naj bi bil znan v najkrajšem možnem času. Čez točno teden dni Maribor v Ljudskem vrtu na večnem derbiju pričakuje Olimpijo.

Mariborčani so kljub seriji slabih rezultatov s tekmo manj še vedno na vrhu prvenstvene razpredelnice, kjer jih je točkovno sicer že ujel Zavrč. Zeleno-bele s tekmo manj od vrha loči sedem točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.