Slovenija
17 ogledov

Čakajo le še poštarja

Slovenija 21.01.08, Jutranjka, industrija otroske konfekcije, foto: Zurnal24 Žurnal24 main
Po sedmih letih in pol zaključek odškodninske tožbe. Sodba po pošti.

Na Okrožnem sodišču v Novem mestu so včeraj končali dobrih sedem let in pol dolg postopek odškodninske tožbe sevniške Jutranjke v stečaju zoper nekdanjega direktorja Miho Rabiča ter nadzornika Marjana Rabiča in Mirjano Šulek. Ali bo sodišče odločilo v prid upnikov, bo znano v 30 dneh, ko naj bi stranke prejele sodbo v pisni obliki. Prvič so namreč tožbeni zahtevek zavrnili, nato pa je višje sodišče sodbo razveljavilo in jo okrožnemu sodišču vrnilo v vnovično sojenje.

Na bo za vsa poplačila

Tomaž Kos, stečajni upravitelj Jutranjke, je v imenu upnikov tožbo vložil v začetku leta 2006, takrat za znesek 2,65 milijona evrov. Želel je dokazati, da so omenjeni trije podjetje s tem, da so na račune drugih podjetij v njihovi lasti nakazovali večje zneske denarja, oškodovali za navedeni znesek. Med postopkom na sodišču je ugotovil, da za celoten zahtevani znesek nimajo dovolj trdnih dokazov, zato ga je znižal na 776 tisoč evrov.

Miha Rabič je bil sicer v zvezi z Jutranjko že obsojen na 11 mesecev zapora zaradi neupravičene porabe državnih sredstev in ponarejanja poslovnih listin.

Z ugoditvijo tožbi bi bila odpravljena zadnja ovira za zaključek stečajnega postopka, ki poteka od leta 2005. A iztoženi znesek ne bo dovolj za poplačilo vsega dolga, ki ga je do delavcev ostalo za dober milijon evrov, do upnikov pa za 2,3 milijona evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.