Svet > Hrvaška
59 ogledov

Visoko povpraševanje iz tujine

Baška Profimedias
Zaradi visokega povpraševanja iz tujine, hrvaški hotelirji ukinjajo vse popuste od konca maja do septembra. Višje cene je pričakovati tudi v zasebnih namestitvah.

Domače goste na hrvaški obali to poletje pričakujejo visoke cene, pišejo hrvaški mediji. Hotelirji so namreč že napovedali, da zaradi dobrega povpraševanja iz tujine ukinjajo vse popuste od konca maja do septembra. Cene pa, ne le pa, da ne bodo padale, ampak bodo le še rasle.

Tuji turisti bodo letos obšli države, kjer obstaja večja nevarnost terorističnih napadov in se bodo preusmerili na bolj varne destinacije, kot je Hrvaška. A če je to dobro za hrvaški turizem, je manj za hrvaške državljane, za katere hrvaška obala postaja predraga, hotelirji pa, kot piše hrvaški Večernji list, "ukinjajo vse popuste od telova do septembra"

Akcijskih cen ne bo

"Akcijskih cen bo manj kot kdajkoli prej, povpraševanje iz tujine je dobro in domači gost bi lahko bil žrtev te situacije, še posebej, če bo z odločitvijo čakal na zadnji trenutek," je za časnik povedal Ivan Pukšar iz Kompasa. "Tujci namreč dopust rezervirajo prej kot domačini. Letošnja sezona se ne more primerjati z običajnimi sezonami, ko so Evropejci masovno odhajali v Turčijo in države na jugu Sredozemlja."

Svarijo pred pretiranim dvigom cen

Sedemdnevno bivanje v hotelu s tremi zvezdicami na hrvaški obali vas bo tako na Hrvaškem stalo od 200, v glavni sezoni pa od 390 evrov naprej. "Hotelirji najvišje cene držijo od sredine julija do sredine septembra, to sezono se bodo najverjetneje raztegnile vse do konca septembra," za časnik ocenjuje Boris Žgomba, predsednik Združenja hrvaških turističnih agencij. "Prepričan sem, da bo dobra zasedenost hotelov za sabo prinesla tudi dvig cen zasebnih namestitev, ki utegnejo biti v času najvišje sezone precej drage."

Strokovnjaki sice svarijo pred pretiranim dvigom cen, saj bi se pretiravanje lahko negativno poznalo v naslednjih sezonah.

dezurni@zurnal24.si 

 
Komentarjev 33
  • Avatar Džoser
    Džoser 18:16 26.maj 2016.

    ZALA IMAŠ ČISTO PRAV TUDI ZAME JE OBISK HRVAŠKE NAJVEČJI NESMISEL.ČE ŽE GREM NA JUG NITI POMISLIM NE,DA BI ZAPRAVIL PRI USTAŠIH KAK CENT VEČ KOT JE POTREBNO ZA PLAČILO CESTNINE.KDOR JIH PA OBOŽUJE PA NAJ NE STOKA IN JOKA ...prikaži več KAKO JE DRAGO.ŠE PREMALO JIH ZAJEBAVAJO!

  • Marija Prasnikar 12:48 26.maj 2016.

    M

  • Peter Panter 12:16 26.maj 2016.

    Ma mama ti je hinavc pezde zmešan.