Svet
26 ogledov

Ognjena drama v Calaisu

Calais protesti EPA
Ognjena drama v Calaisu. Migranti sredi ceste zakurili, da bi s tem prisilili tovornjakarje k ustavitvi vozil, na katera bi se nato lahko povzpeli.

Na prizorih, ki so jih ujele kamere nameščene na armaturah tovornjakov, je videti, kako so bili nekateri vozniki prisiljeni močno upočasniti in voziti skozi ogenj. K sreči ogenj tovornjakom ni povzročil večje škode. 

S posnetka je razbrati, da se je voznik tovornjaka raje odločil prevoziti plamene, kot da bi tvegal vdor migrantov na svoje vozilo. 

 

Napeto že celo poletje

V Calaisu že celo poletje vre. Migranti na raznorazne načine poskušajo priti v Veliko Britanijo, pri čemer so si za svoje tarče izbrali prav tovornjakarje. Na vsak način poskušajo vstopiti na vozila in tako prečkati mejo. Avgusta so tako poročali o dogodku, ko so migranti vozniku zagrozili z motorno žago in polili bencin čez cesto ter ga nato zažgali. Tovornjake so večkrat napadli s kovinskimi predmeti in pri tem razbijali okna. 

Avtoprevozniki so zato postali zelo previdni. Marsikateri voznik noče več voziti skozi Calais, kar za nekatere pomeni tudi izgubo britanskega trga. Da imajo slovenski prevozniki težave, nam je povedal tudi Andrej Klobasa, predsednik sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. 

Več o tem preberite v: 

 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 13
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:39 13.september 2016.

    S tistim denarjem, kot ga zapravijo migranti za potovanje v Veliko Britanijo, bi lahko šli na križarjenje z ladjo in na koncu ostali v Veliki Britaniji. Je pa pozitivno to, da ko bodo migranti v VB, to ne bo več problem EU!

  • alibaba 20:09 13.september 2016.

    Mene bi pa zaprl ,potem pa še oglobili.

  • McBobo 18:26 13.september 2016.

    Zakaj imamo vojsko, policijo? Zato, da se redijo na naš evropejski račun? Razpad sistema je neizbežen.