Šport > Nogomet
17 ogledov

Prvega moža Fife pozivajo k odstopu

sepp blatter EPA
Britanski premier David Cameron in predsednik evropske nogometne zveze Michel Platini, sta predsednika Fife pozvala naj zaradi korupcijske afere v njegovih vrstah odstopi. Podpira pa ga ruski predsednik Vladimir Putin.

Zaradi korupcijske afere v vrstah najvišjih predstavnikov Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki je pripeljala do sredinih aretacij, je predsednik Sepp Blatter pred jutrišnjim  glasovanjem za novega predsednika te organizacije pod vse večjimi pritiski. Po poročanju BBC je premier David Cameron dolgoletnega predsednika celo pozval k odstopu, enakega mnenja je tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini. Blatter je tudi danes poudaril, da se bo kljub temu potegoval že za svoj peti mandat in upa, da bo v petek ponovno izvoljen. Dolgoletnega predsednika Fife pa podpira ruski predsednik Vladimir Putin. 

V sredo s švicarske oblasti v Zürichu aretirale sedem ljudi, ki so prišli na petkove volitve za novega predsednika. Funkcionarji so osumljeni korupcije in pranja denarja, incident pa pomeni novi udarec že tako načeti kredibilnosti nogometne organizacije.

Švicarske oblasti so sicer sporočile, da zaenkrat ne načrtujejo zaslišanja Blatterja. "Trenutno ni nobenih načrtov, da bi zaslišali predsednika Fife," je pojasnil tiskovni predstavnik švicarskega generalnega tožilca Andre Marty.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.