Šport
80 ogledov

Cancellara ni mogel nadaljevati

Fabian Cancellara
1/6
EPA
Kolesarsko dirko po Franciji je zaradi poškodb, ki so posledica današnjega padca v tretji etapi, predčasno končal tudi Švicar Fabian Cancellara, ki je po drugi etapi nosil rumeno majico vodilnega.

Fabian Cancellara, ki je v tretji etapi nosil rumeno majico, je bil udeležen v hud padec. Rentgenski posnetki so kasneje razkrili, da ima švicarski kolesarski veteran zlomljeni dve vretenci v spodnjem delu hrbta. Gre za enako poškodbo, kot jo je Švicar utrpel spomladi na klasiki E3 Harelbeke.

Cancellara se je po današnjem padcu pobral in v bolečinah prikolesaril do konca. "Ravno sem zapustil bolnišnico z velikim razočaranjem. Toura je konec zaradi zlomljenih kosti v hrbtu," je na družbenem omrežju Twitter zapisal 34-letnik.

Poleg njega so se po padcu od Toura morali posloviti še odlični Nizozemec Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), ki je bil prav tako pri vrhu skupne razvrstitve, William Bonnet (FDJ.fr), Dmitrij Kozončuk (Katjuša) in odlični sprinter Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), ki u je bila sicer tokratna etapa s težkim zaključkom pisana na kožo.

Skupili so jo še Michael MathewsJosé MendesSimon YatesLaurens ten DamJohan Van Summeren, Greg HendersonDaniel Oss, Tyler Farrar  ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.