Šport
92 ogledov

Cancellara še zadnjič ugnal konkurenco?

fabian cancellara EPA
Fabian Cancellara, švicarski kolesarski mojster, je že nekaj časa nazaj napovedal, da je letošnja sezona njegova zadnja.

Petintridesetletni štirikratni svetovni prvak in dvakratni olimpijski prvak v kronometru je v Riu de Janeiru potolkel vse tekmece. Spartak iz Berna pred dirko ni sodil v najožji krog favoritov, a tudi če mu v zadnjem času ni šlo vse po načrtih, je vselej sodil med tiste kolesarje, ki lahko zmagajo katerokoli dirko. To je danes potrdil še enkrat, verjetno zadnjič, saj je pred časom napovedal, da se bo upokojil, če v Riu osvoji medaljo.

"To je bilo precej posebno, še vedno ne najdem besed. Po razočaranju na igrah 2012, številnih vzponih in padcih tudi v zadnji sezoni so bile OI zadnja priložnost, da nekaj naredim," je uvodoma pojasnil Cancellara.

"Progo smo si ogledali s trenerji in vodjo ekipe, trdo smo delali in še včeraj sem bil malo v dvomih. Toda bili so dobri dvomi. Na koncu sem našel način, kako se zbrati na to, kar sem moral storiti. Nisem smel začeti prehitro, vse je bilo treba uravnovesiti. To mi je uspelo odlično v prvem krogu. Po celotni progi sem porazdelil moči in sem res vesel," je dodal kolesar iz Berna, ki so se mu na družbenih omrežjih poklonili številni zdajšnji in nekdanji kolesarji.

"To, kar sem dosegel danes, mi pomeni ogromno. Tekmujem na največjem športnem dogodku in osvojil sem zlato medaljo. In to v letu, ko se bom upokojil. Super ponosen sem. Kaj bi si želel več?" je mirno odgovarjal Cancellara.

Švicar je največje uspehe dosegel na enodnevnih preizkušnjah. Dirko po Flandriji, Pariz-Roubaix, Strade Bianche in E3 je dobil trikrat, dobil je tudi dirko San Remo ter dirko od Tirenskega do Jadranskega morja, po Švici in Omanu, 11-krat je bil najboljši v etapah največjih tritedenskih dirk.

fabian cancellara | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.