Šport > Nogomet
18 ogledov

Cantona: Ibra in Balotelli nista prava upornika

Cantona Cartagena Kolumbija filmski festival režiser EPA
Dan po aretaciji v Londonu, kjer se je zapletel v krajšo "izmenjavo mnenj" z vsiljivim paparacem, je nekdanji nogometaš Éric Cantona ob izidu svojega dokumentarnega filma dejal, da Zlatan Ibrahimović in Mario Balottelli niti približno nista nogometna upornika.

Legendarni napadalec Manchester Uniteda Éric Cantona je na predstavitvi v Lyonu dejal, da napadalca Mario Balotelli in Zlatan Ibrahimović zanj nista "nogometna upornika", vezista Juventusa in svojega rojaka Paula Pogbaja pa je podprl v odločitvi o odhodu iz vrst rdečih vragov.

"Ibrahimovića in Balotellija ne moremo imeti za upornika. Okej, mogoče sta malce manj del sistema, a kaj sta v resnici storila? Nič. Nikoli nista bila v nevarnosti, kot bi moral biti pravi upornik," je pojasnil Cantona, ki je za La Gazzetto dello Sport in ostale medije govoril ob izidu svojega dokumentarnega filma, v katerem se je osredotočil prav na največje upornike, tiste prave, v zgodovini nogometa.

Nič proti Caszelyju, Socratesu, Pašiću, ...

"Morda mi trije ne spadamo v vse okvirje, ki ste jih ustvarili vi novinarji, toda nismo nič v primerjavi s Čilencem Caszelyjem, čigar mamo so mučili, ker se je uprl diktaturi, kot Socrates v Braziliji, Bosanec Pašić, ki je ostal v Sarajevu in nogometa učil otroke, medtem ko so padale bombe, Drogba, ki je nasprotoval vojni v Slonokoščeni obali ali Mekloufi, ki se je odpovedal karieri v Franciji, da bi denarno podprl državno reprezentanco alžirskih upornikov," je nadaljeval

Cantona je kljub temu pohvalil Balotellija, večno problematičnega italijanskega reprezentanta in člana AC Milana, ki je s številnimi otročjimi prestopki zabaval predvsem medije na Otoku, ko je igral za Manchester City.

Vzornik za državo

"Balotelli je izvrsten igralec, to lahko vidite po njegovem talentu in glede na to, kakšne gole zabija. Ima tudi izjemno psihično trdnost, da se lahko nosi z izjemnim medijskim pritiskom. Je vzornik za državo, ki se je šele sedaj začela ukvarjati s težavo imigrantov," je še lucidno pristavil Cantona.

"To, da je eden prvih temnopoltih igralcev v reprezentanci, ga dela kot Viva Andersona za Anglijo leta 1978. To ga dela posebnega, tako kot vse otroke imigrantov, denimo Kopa, Platini in Zidane, ki so bili nekaj posebnega v Franciji. Morda bo Balotelli nekega dne del mojega dokumentarca. Pogba? Storil je prav, da je zapustil United, Juve pa je storil dober posel s tem, ko ga je pripeljal."

Razkril je, da se je v Londonu v četrtek sprl s paparacem, ki je bil "preveč vsiljiv". Tri ure je preživel na policijski postaji, a so po njegovem mnenju "škandal ustvarili novinarji", ker nesrečnemu fotografu "ni prizadejal niti praske".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.