Šport
36 ogledov

Veter nosil kolesarje, dirka prekinjena

Cape Town kolesarska dirka močan veter
1/5
EPA
Na kolesarski preizkušnji v JAR je organizatorjem in tekmovalcem močno nagajal veter.

V južnoafriškem Cape Townu vsako leto pripravijo kolesarsko dirko, ki velja za najbolj množični tekmovalni kolesarski dogodek na svetu. Preizkušnja sicer ne spada med vrhunske kolesarske dirke, kljub temu pa se je vsako leto udeleži ogromno športnikov in športnic.

Dirko so letos organizirali že štiridesetič, skupno naj bi se predstavilo kar 35.000 kolesarjev. A prvič se je zgodilo, da dogodka niso mogli izpeljati do konca.

Za to je kriv močan veter, ki je na nekaterih delih proge pihal s hitrostjo več kot 100 kilometrov na uro. Ultra lahka kolesa in njihovi (prav tako lahki) vozniki se nikakor niso mogli spopasti z naravo in na 21. kilometru 109-kilometrske preizkušnje na čas so tekmovalce ustavljali in jih spravljali s proge.

Nekateri prizori, ki si jih lahko ogledate v priloženi galeriji, so bili na pogled zelo komični, za kolesarje, kolesarke in gledalce pa zagotovo zelo neprijetni.

"Veter je precej presegel hitrost, ki je bila napovedana. To dejstvo, v povezavi z velikim požarom v zalivu Hout v zgodnjih jutranjih urah, je botrovalo prekinitvi dirke. Za sodelujoče bi bilo tveganje preveliko," je odpoved dirke obrazložil direktor David Bellairs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.