Šport > Nogomet
62 ogledov

Zvezdnikov klic zapečatil njegovo usodo

Ancelotti Bale Real Madrid Sevilla evropski superpokal EPA
Nekdanji trener madridskega Reala je razkril, kako je Gareth Bale pripomogel k njegovemu odhodu iz španske prestolnice.

Carlo Ancelotti je leta 2013 na klopi Real Madrida nasledil Joséja Mourinha in ekipo že v prvi sezoni vodil do naslova Lige prvakov. Čeprav sta s predsednikom Florentinom Pérezom sklenila triletno pogodbo, se je že leta 2015 znašel na izhodnih vratih madridskega velikana. 

Ancelotti je v svoji avtobiografiji razkril, da je k predčasnemu slovesu pripomogel skrhan odnos s predsednikom kluba, do česar je prišlo zaradi nesoglasij glede takrat najdražjega nogometaša vseh časov Garetha Bala.

''Prva težava se je pojavila, ko je statistika Uefe 'razkrila', da ekipa trenira manj kot drugi evropski klubi. Zmagali smo 22 zaporednih tekem in očitno smo nekaj delali prav. Ko je statistika prišla na plano, smo ravno izgubili in iz kluba smo dobili navodilo, da moramo več trenirati. Jaz se nisem strinjal. Igralci so potrebovali počitek, bilo je veliko poškodb in utrujenosti, kar je bilo ključnega pomena za poraz v ligi. To je bil znak, da Madrid bolj zaupa številkam kot mojemu delu,'' je zapisal Ancelotti in se dotaknil nesoglasij glede igralnega položaja 100 milijonov evrov vrednega Valižana.

''Direktor mi je dejal, da želi predsednik govoriti z menoj. Ko sem prišel v njegovo pisarno, mi je povedal, da ga je Bale poklical. 4. januarja sem ga zamenjal na tekmi. Balov agent se je pritoževal, da želi Gareth igrati v sredini. Predsednik me je vprašal, kaj nameravam storiti, jaz pa sem odvrnil: 'Nič'. Sredi sezone nisem mogel spreminjati sistema. Takrat se je odnos s predsednikom spremenil in nikoli več ni bil takšen kot prej,'' je zapisal italijanski strateg.

Real Madrid in Ancelottijev Bayern München se bosta nocoj pomerila na povratni četrtfinalni tekmi Lige prvakov. Prva na Allianz Areni se je končala z zmago madridskega kluba (1:2).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.