Šport > Nogomet
19 ogledov

Carlo vrača Mouju: Real letos za naslov, ne kot lani

Real Madrid Rayo Vallecano Liga BBVA Španija prvenstvo Ancelotti
1/13
EPA
Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je na petkovi novinarski konferenci potrdil, da bo Diego López branil tudi na sobotni ligaški tekmi z Rayem Vallecanom (ob 22.00). Barcelona že ob 16. uri na mestnem derbiju z Espanyolom.

Carlo Ancelotti, ki je lahko praktično celo sezono mirno odgovarjal na novinarska vprašanja, je po zadnjih slabih rezultatih Real Madrida začutil prvi hujši pritisk medijev. Ti so se znova lotili vratarskega vprašanja Diego López ali Iker Casillas, ki je vse do zadnjih tednov ostajalo v ozadju, Ancelotti pa je našel čas tudi za hiter odgovor Joséju Mourinhu, potem ko je Portugalec z Otoka sporočil, da je beli balet v letošnji sezoni pričakoval z večjo prednostjo na vrhu La Lige.

"O tej temi smo že govorili, ni treba, da govorimo še enkrat, situacija je zelo jasna. Lahko se spremeni, če bo imel kdo težave, Diego pa igra dobro. Jutri bo igral on, v sredo pa Casillas. Ne presenečajo me njegove kritike, a verjamem, da je to debata, ki se ustvarja zunaj, ne znotraj naše hiše," je bil pred madridskim derbijem z Rayem Vallecanom jasen Ancelotti.

Počitek le ob poslabšanju

Po porazu v Sevilli, ki je Real oddaljil od vodilnih Atlética in Barcelone, beli balet nima več pravice do spodrsljaja. Za nameček so lokalni mediji poročali o domnevni poškodbi kolena prvega strelca Cristiana Ronalda, o kateri Ancelotti natančneje ni spregovoril, a naj ne bi resneje ovirala Portugalca; ta bo počival le, če se bo stanje poslabšalo.

"Ima majhno težavo, toda to nima nikakršnega negativnega učinka. Menim, da to nanj na zelenici ne vpliva, jutri bo igral kot po navadi. O počitku smo razmišljali, toda v tem trenutku ga ne potrebuje, saj gre za težavo, s katero se zelo dobro spopadamo. Samozavesten je in ne pritožuje se zaradi tega. Ampak jasno je, da ga bomo, če se bodo reči poslabšale, spočili. V tem trenutku je igralec miren, vsi so mirni, ker gre res za majhno, majhno težavo. Želimo si jo rešiti v naslednjih dneh z zdravljenjem in igranjem," je nadaljeval Ancelotti in se lotil zadnjih porazov svojega moštva, pri katerih je veliko kritik požel tudi vezist Xabi Alonso.

"Ni več odvisno od nas"

"Zadnji dve tekmi Xabija Alonsa nista bili fantastični, ampak vedno je bil pomemben in verjamem, da je treba vedeti tudi, kaj si misli igralec in to, da se počuti udobno. Morda je storil napake, toda kdo jih ne? Če bomo videli, da potrebuje počitek, bo počival. Menim, da pri zadnjih porazih ni bila težava v telesni pripravi, igrali smo dobro do zadnje minute in na splošno pokazali dobro kondicijo. V teh dneh nismo izgubili opravljenega dela, izgubili smo le, da zdaj ni več vse odvisno od nas. Ohranjamo samozavest, ni bila težava v igri. Dobili smo šest golov in pri tem smo storili napake, zdaj se te drago plačajo. Jutri potrebujemo več zbranosti kot sicer."

Arbeloa Lopez trening Real Madrid roka Twitter pozdrav | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Ancelotti je še razkril, da je Luka Modrić petkov trening izpustil zaradi vročine, dotaknil pa se je tudi nekaj zanimiv(ejš)ih dogodkov iz Seville, kjer je Real prvič po petih letih izgubil dve zaporedni ligaški tekmi. Obračun na Pizjuánu sta vsak po svoje zaznamovala Ronaldo in Gareth Bale, prvi zaradi novega gola, drugi pa zaradi neuspešno izvedenega prostega strela v zaključku tekme in preobuvanja v nepravem trenutku, ko je Real iz protinapada dobil gol.

Cristiano prvi strelec, vrnil žogico Mourinhu

"Ne vem, ali je bil to pravi trenutek za preobuvanje, toda Bale je imel težave in ni mogel nadaljevati s takšnimi čevlji. Sicer je imel enake težave kot celotna ekipa. Raven njegovih predstav je dobra," je dodal Ancelotti.

"Prosti streli? Prvi od izvajalcev je Cristiano, drugi pa Bale. Če strelja Gareth, potem se Cristiano s tem strinja," je objavljene posnetke španskih televizij, ki so ujele pogovor obeh nogometašev pred strelom Bala, po katerem je Ronaldo jezno gestikuliral, še komentiral Ancelotti. O Mourinhovih besedah, češ da je pričakoval boljši Real, pa je dodal: "To je neko mnenje. Menim, da se Madrid v tej sezoni poteguje za naslov, kar je nekaj, česar lani ni bil sposoben. Ne vem, koliko točk bomo potrebovali za naslov, toda verjetno bo odločitev padla v zadnjem kolu. Zdaj smo zadaj, toda imamo željo in borili se bomo do zadnje tekme."

Barça začenja življenje po Valdésu na vročem derbiju

Trener Barcelone Gerardo Martino je na petkovi novinarski konferenci znova zatrdil, da Katalonci najverjetneje (če seveda rezervni vratar José Manuel Pinto ne bo utrpel kakšne poškodbe) ne bodo pripeljali novega vratarja za zaključek sezone, potem ko je Víctor Valdés s strganimi kolenskimi vezmi med tednom že končal sezono in morda tudi odigral svojo zadnjo tekmo na Camp Nouu.

"Najmanj, kar moramo storiti, je, da se vsaj pozanimamo o alternativah in možnostih, ki jih imamo," je pred vedno vročim in že dolgo ne tako pomembnim mestnim derbijem z Espanyolom povedal Martino. Po pravilih La Lige lahko ekipa zunaj prestopnega roka kupi igralca, če se je njihov član poškodoval za pet ali več mesecev, a mora prihajati iz španske lige ali biti brez pogodbe.

Pintu poleg finala pokala še 13 finalov

"V normalnih okoliščinah bomo nadaljevali v tej postavi do konca sezone. Rekli smo, da bo branil finale pokala. Zdaj bo imel poleg tega še 13 finalov," je pristavil Martino, ki ima za tekme Lige prvakov registriranega tudi člana B-ekipe Oierja Olazabala. Po tekmi odsotnosti se v postavo za derbi na stadionu Cornellà El-Prat vrača kapetan Xavi Hernández, nared naj bi bil tudi Andrés Iniesta, ki je ob zadnji tekmi na Camp Nouu s Celto začutil bolečine v mišici, a Martino ni želel potrditi, ali bo obračun z velikimi tekmeci tudi začel.

"Vse nas je prizadela poškodba Víctorja, še posebej njega, ki je tisti, ki bo moral trpeti, zaradi svoje situacije, zaradi ekipe in zaradi bližine mundiala. Za njim pa stojimo mi vsi. Toda ta ekipa se je že postavila po robu težkim situacijam v prejšnjih letih, to je le ena več. Še okrepilo jih bo. Zdi se, da se bo vse odločalo na koncu, ampak med vsemi tremi, vedno med vsemi tremi. Za nas se je spremenilo le, da smo odvisni od nas samih. Imamo še tekmo proti Atléticu. Če bi vodil Madrid, ne bi bilo tako, toda zdaj je, in to je zelo pomembno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.