Svet
141 ogledov

Čarobna goba: ženske zaradi nje doživijo orgazem

Goba Youtube
Na moške ta goba nima takšnega učinka, še več, nekaterim naravnost smrdi. Ženskam povzroča povsem drugačne učinke.

Goba iz družine Dictyophora, ki so jo odkrili nedavno in ji še niso našli ustreznega imena, je deležna široke pozornosti po tem ko sta medicinska znanstvenika  John Halliday in Noah Soule potrdila, da v veliki primeri žensk njen vonj sproži spontani orgazem.

Neobičajno gobo so prvič našli leta 2001; v veliko žalost ženske populacije pa jo je najti le na ostankih lave na Havajih. Ne glede na to, da nima ravno najbolj prijetnega vonja, sta omenjena znanstvenika v raziskavi prišla do zaključka, da v več kot polovici primerov pri ženskah, potem ko jo vonjajo kot cvetje, sproži orgazem.

V čem je skrivnosti te gobe, še ni povsem jasno, omenjena znanstvenika menita, da njen vonj pri ženskam stimulira sproščanje nevrotransmiterjev ravno tako, kot se to zgodi med spolno dejavnostjo.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:18 13.oktober 2015.

    "According to a 2001 publication in the International Journal of Medicinal Mushrooms, the smell of the fresh fungus can trigger spontaneous orgasms in human females. In the trial involving 16 women, 6 had orgasms while smelling the fruit body, and ...prikaži več the other ten, who received smaller doses, experienced physiological changes such as increased heart rate" "The study used the species found in Hawaii, not the edible variety cultivated in China.[74]"Torej ja če verjameš v pristnost ene same raziskave na mini populaciji 16 žensk. In dejansko verjameš da ni katera od njih imela interes prikazat take rezultate. Poleg tega ste se pa zatipkal. Goba raste tudi na Kitajskem ampak tiste gobe niso testiral. Torej ja jz še zmer ne verjamem ker konec koncev gre samo za eno raziskavo in še ta bi bila lahko narejena za interese raziskovalca ki je pač hotel priti v znanstveno revijo.

  • Ferluci 08:26 13.oktober 2015.

    A, zdaj mi je jasno zakaj toliko gobark v gozdu. Prebrale so samo naslov in pogledale slikco in zdrvele v gozd...

  • erikkk 21:28 12.oktober 2015.

    Dober da je samo na havajih ... ker bi naše hoste ble kmal polne ...