Magazin
142 ogledov

Čas je za izlet na Nizozemsko

Zivljenje 06.03.14, tulipani, foto: shutterstock Shutterstock
Čas za izlet na Nizozemsko, v Italijo, na eksotično Madeiro, v Arboretum ali le do najbližjega travnika.

Lepše vreme kliče po popotovanjih in po dolgi sivi zimi so najprivlačnejše prav destinacije, kjer v prvih pomladnih dneh že vse cveti. Na srečo jih je po Evropi kar nekaj – nekatere se skrivajo za vašim vogalom, do bolj oddaljenih pa vas bo popeljalo letalo.

Tulipani že odpirajo popke

Kraljica pomladnih izletov za ljubitelje cvetlic je brez dvoma Nizozemska, ki se ponaša predvsem z neskončnimi polji tulipanov. Ti so v polnem razcvetu konec marca, zaradi velikega povpraševanja pa se izplača izlet rezervirati že zdaj. Za dva ali več dni boste odšteli vsaj nekaj sto evrov.

V Padovi sejem cvetlic

V sosednji Italiji, natančneje v Padovi, bo med 14. in 16. marcem cvetlični sejem Verdecasa. Za organiziran izlet boste odšteli okrog 40 evrov, če se boste tja odpravili v lastni režiji, pa boste brez dvoma zapravili še kak evro več (brez nakupov), saj samo vstopnica za sejem stane osem evrov.

Na Madeiro po eksotiko

Če vas privlačijo bolj eksotične cvetlice in bi si jih radi ogledali v naravnem okolju, se odpravite na portugalski otok Madeira. Zaradi veliko dežja in toplega podnebja je tam rastje bujno in pisano, nedvomno pa boste navdušeni tudi nad povsem drugačno ponudbo sadja.

Tudi doma kmalu cvetje

S 1. marcem je svoja vrata znova odprl Arboretum Volčji Potok; za zdaj lahko obiščete drevored, zahodni park, parterni park, francoski vrt, stari park, spodnji angleški park in rozarij ali pa se udeležite dnevov odprtih vrat v Vrtnem centru Medlog, ki bodo trajali še do 15. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.