Šport
112 ogledov

CAS hitro zavrnil Saganovo pritožbo

Peter Sagan EPA
Mednarodno športno razsodišče je hitro sprejelo odločitev o primeru slovaškega kolesarskega zvezdnika Petra Sagana in zavrnilo zahtevo njegove ekipe Bora-Hansgrohe po razveljavitvi diskvalifikaciji z dirke po Franciji.

CAS je v izjavi o primeru slovaškega kolesarskega zvezdnika Petra Sagana zapisal, da je "zavrnil urgentno zahtevo slovaškega kolesarja in njegove ekipe".

Svetovnega prvaka so s Tour de Franca izključili pred dvema dnevoma po incidentu z Britancem Markom Cavendishem.

"Naj ti otroci zbolijo in umrejo v bolečinah"

Grd padec se je zgodil v zaključnem sprintu v Vittelu, ko je v boju za položaj ob ogradi Sagan s komolcem zadel v Cavendisha, ki je zletel v ograjo in se raztreščil po tleh, čez njega pa sta s kolesom zapeljala dva kolesarja.

Nemška ekipa je od Casa pričakovala, da bo hitro odločil, v primeru uspešne pritožbe pa dovolil Saganu, da se vrne na Tour de France. Slovak je sicer vmes zamudil že dve etapi, sredino in današnjo.

Sagan je hitro uvidel napako. Nekaj minut po cilju, vmes je zdravniška služba oskrbela Cavendisha in se je ob pomoči moštvenih kolegov vrnil na moštveni avtobus, je prišel do obtolčenega Britanca in se mu opravičil.

Sagan je dan po incidentu zapustil moštvo, pred tem pa dejal, da sprejema diskvalifikacijo, toda prepričan je, da ni naredil nič narobe. Cavendish je naslednji dan zaključil Tour de France, saj so zdravniški pregledi pokazali zlomljeno ramo.